in

Românii din Spania despre candidatura lui Victor Socaciu: „Ce poate ști un cântăreț la zongoră ce-i ăla imigrant”?

Ce cred românii din diaspora despre candidatura cântăreţului Victor Socaciu, din partea PSD, în colegiul nr. 1 Europa pentru Camera Deputaților?

Publicaţia „Occidentul Românesc” a realizat un sondaj de opinie printre românii din Spania, pentru a afla reacţiile la anunţarea candidaturilor de la Bucureşti.

Majoritatea dintre cei intervievaţi consideră că Victor Socaciu nu este la curent cu problemele românilor emigraţi în străinătate. Ei ar dori un candidat care să provină din diaspora, nu unul "trimis de la Bucureşti".

EXCLUSIV: Victor Socaciu va fi candidatul USL în diaspora

 “Ce poate ști un cântăreț la zongoră ce-i ăla imigrant și cu ce se luptă și cum, ca să supraviețuiască în străinătate pentru că țara lui l-a alungat?”- li se adresează direct celor de la Bucureşti Valentin Panaite, din Toledo, în timp ce Mihaela Ghebuș din Coslada îl numeşte pe Victor Socaciu “un mare artist, dar la viața de imigrant e repetent”.

Pentru Tamara Precup-Fernández, din Málaga Victor Socaciu e „un artist pentru care am mult respect și apreciere dar nu cred că este omul potrivit să reprezinte românii din diaspora. I-ar fi foarte greu. În opinia mea, reprezentantul comunităților de români din străinătate trebuie să fie unul din mijlocul acestora. Victor Socaciu sau oricare român trimis din România nu poate simți ce simte cel care trăiește și muncește în afara granițelor țării”.

Marius Vili Sârbu, din Madrid, este membru PSD şi nici el nu este de acord cu candidatura cunoscutului solist: “Nu ne putem juca cu treburi atât de importante și să mai pierdem încă patru ani inutil. În acest sens, părarea mea și a colegilor mei din PSD a fost destul de clară încă de acum câteva luni când am avut întâlnirea socialiștilor din Comunitatea de Madrid: candidatul trebuie să fie din diaspora, adică să locuiască în diaspora pe cont propriu și nu sponsorizat de bugetul de stat”.

Geanina Boicu locuieşte la Barcelona de 11 ani şi refuză să fie reprezentată de “cântăreți care n-au nicio treabă cu politica și care probabil că în meseria lor, se pricep, deși niciodată nu am fost fan nici Victor Socaciu nici Ionela Prodan”.

Integral pe "Occidentul Românesc"

Citeşte şi:

Cântăreaţa Ionela Prodan, candidată PSD în diaspora

EXCLUSIV / Cristian David (PNL), candidat la Senat în diaspora

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Călcată de tren la 16 ani, lângă Bologna

Hramuri în parohiile ortodoxe din Italia (Săptămâna 22- 28 octombrie 2012)