Menu
in

Scrisoare Deschisă adresată candidaților români la Parlamentul European

Ştiaţi că, potrivit ultimelor statistici, aproximativ 23% din populaţia Uniunii Europene (120 de milioane de oameni) sunt în pragul sărăciei? Având în vedere criza economică prelungită din 2008, şi având în vedere creşterea automatizării producţiei, avem motive să ne îngrijorăm că situaţia de fapt stă mult mai rău.

UE şi- a luat angajamentul să reducă sărăcia, astfel încât milioane de oameni vor să ştie ce veţi face dumneavoastră în acest sens?

Venitul de Bază Necondiţionat Europa (UBIE), reprezentând reţele de activişti şi organizaţii din 25 de ţări, doreşte să vă atragă atenţia cu privire la ameninţarea reprezentată de sărăcie împotriva unei Europe paşnice, democrate şi echitabile.

Avem așteptări de la viitorii europarlamentari să susțină strategiile care vor promova coeziunea socială şi vor asigura o dezvoltare a Europei care să includă pe toţi cetățenii acesteia.

Reprezentanții noştri în PE trebuie să privească această criză ca pe un apel la deșteptare.

Venitul de Bază Necondiţionat (UBI) este un instrument eficient de reducere a sărăciei şi a inechității, aşa cum au demonstrat studiile pilot, având un impact pozitiv asupra economiilor locale, asupra sănătății, coeziunii sociale, siguranței publice şi educației. Un venit de bază implementat în întreaga Europă ar putea, de asemenea, reduce tensiunile generate de migrația internă la nivelul UE, cauzată de sărăcie.

UBI poate părea o propunere radicală, la prima vedere, însă continuarea treburilor „ca de obicei” în Europa constituie un pericol pentru însăși Uniunea Europeană şi nu rezolvă nimic din problemele existente.

După alegerile europene, noi vă propunem formarea imediată a unui Grup de Lucru UBI în Parlamentul European care să lucreze la metodele de lungă durată şi la cele de scurtă durată, în vederea implementării Venitului de Bază Necondiţionat în UE, îndemnând Comisia şi Consiliul UE să ia măsuri concrete, pe baza acestor rezultate.

Pentru a-i sprijini pe cei mai ETICI şi pe cei mai plini de COMPASIUNE candidați români la Parlamentul European, le solicităm acestora să răspundă public la următoarea întrebare: „Dacă veți fi ales/aleasă, vă luați angajamentul să demarați o dezbatere în PE despre Venitul de Bază Necondiţionat şi veți lupta pentru implementarea acestuia la nivel UE?”

Vă mulțumim !

Diaspora Progresistă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version