in

«Se întrece orice masură!», postacii de partid iau cu asalt bisericile românilor din Torino

Loc de rugăciune și reculegere spirituală, lăcașele de cult din Torino sunt asaltate de încercări de instrumentalizare în folosul politicii, mai mulți enoriași arătându-se scandalizați de acest fenomen:
Gherghina Tofan: ”Doamne, nu-i lãsa pe cârcotasi sã se apropie cu rãutãțile lor de oamenii ce-TI slujesc cu credintã !!!”
Valentina Lucașenco: ”Nu cred ca Parintele ar fi implicat. Am fost la slujba de la inceput pana la sfarsit ,dar n-am auzit ca Parintele Pavel sa ne indemne sa ne rugam pentru acest domn. LASATI BISERICA DEOPARTE SI N-O AMESTECATI IN LUCRURILE VOASTRE MURDARE!”

Totul a început odată cu declanșarea campaniei electorale, când unul dintre susținătorii unui candidat pe circumscripția 43 Diaspora , Aurelian Mihai (ALDE), a postat pe Facebook un grupaj de fotografii realizat în incinta bisericii ortodoxe ”Cei 40 de mucenici de la Sevastia” din Moncalieri. Între imaginile surprinse în timpul oficierii serviciului religios a fost inserată, însă, și una prezentându-l pe candidatul Aurelian Mihai, în prim plan, în timp ce ținea un discurs în fața microfonului, sugerându-se în mod eronat că acesta chiar ar fi participat la slujbă și ar fi fost invitat să ia cuvântul, lucru infirmat de altfel chiar de preotul paroh Marius Floricu: ”În biserica noastră nu a vorbit acest om. De altfel nici nu avea cum, fiindcă noi nu putem promova politicieni, indiferent de partid. Au venit într-o seară și mi-au cerut să vadă biserica, apoi m-au anunțat că vor participa în ziua următoare la slujbă pentru o jumătate de oră, fiindcă urmau să mai meargă și la alte biserici. Au venit, au stat ca orice credincios și apoi au plecat – nici măcar nu am făcut publică prezența sa în sală.”

Între timp entuziastul susținător, a cărui neobosită activitate propagandistică in favoarea lui Aurelian Mihai este vizibilă pe mai toate grupurile românilor din Italia pe Facebook, a recidivat – într-o postare alăturează un selfie cu preotul paroh al bisericii ortodoxe ”Sfântul Ierarh Nicolae” Torino III , Pavel Goreanu, și un prim plan al deputatului favorit, însoțite de următorul comentariu: ”Dimineață am participat la slujba Moldovenească sfințită de părintele Pavel! Împreună ne-am rugat pentru deputatul nostru din Diaspora Aurelian Mihai! Doamne ajută!”, mesaj care a suscitat încă de la început comentariile critice ale credincioșilor prezenți în acea zi.

Ca și în celălalt caz, fața bisericească s-a delimitat: ”Nu-l cunosc pe cetățeanul care a publicat acest material. Totul este cusut cu ață albă. Nu am participat și nici nu vom participa la campania electorală. Omul a venit, la sfârșitul slujbei, să se miruiască și mi-a cerut să facem o fotografie împreună, dar nu știam ce intenționează să facă cu aceasta. Scopul nostru este să ducem oamenii la mântuire, nu în altă parte iar treburile politice sunt lucruri lumești. Noi ne ocupăm de sufletele oamenilor, nu de alegeri.

Între timp, reacțiile comuntății nu au întârziat să apară:

Lucia Mandache: ”Intamplator, am descoperit pe FB aceasta postare! Duminica am fos la Biserica ortodoxa ,,Sf.Ierarh Nicolaie „Torino 3 via San Massimo 21, unde slujeste Parintele Pavel Goreanu! Nicio clipa nu s-a facut referire, cu atat mai mult sa se faca vreo rugaciune speciala pentru vreun candidat la alegeri! (Aurelian Mihai , candidat al diasporei!) Daca acest domn  Aurelian Mihai) accepta minciuna, in niciun caz NU VOI VOTA cu el pe 11 decembrie! Parintele e o persoana deosebita, accepta sa se faca foto cu el, dar ca aceste foto sa fie folosite in scop electoral, intrece orice masura!

Eugen Vîlcu, Torino

Aurelian Mihai, candidat ALDE în diaspora: «Cred că vom câștiga detașat alegerile parlamentare pentru diaspora în Europa»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

«M-a violat o oră», bătrâna diabolică de 87 de ani A INVENTAT totul, românul îi era antipatic

Ce face DRP cu un milion de lei din banii diasporei: două biserici și o revistă