in

Senatorul Viorel Badea, alungat de la o întâlnire a românilor din Italia. ”A plecat cu coada între picioare”

”Invazia” politicienilor români în Italia în acest an electoral nu mai miră pe nimeni. Primiți cu răceală în majoritatea locurilor unde și-au prezentat promisiunile electorale, unii dintre ei au fost chiar respinși de către comunitatea de români, nefiindu-le permise intrarea sau discursurile.

Unul dintre cazuri s-a întâmplat pe data de 6 martie, la un spectacol organizat de trei asociații românești (”Orchideea” din Padova, ”Decebal și Traian” din San Dona di Piave și ”Europa” din Friuli Venezia Giulia) cu ocazia Zilei mărțișorului și a femeii. Senatorul Viorel Badea a încercat, fără a fi invitat de vreunul dintre organizatori, să intre în sala unde se aflau circa 100 de persoane și să se prezinte comunității. Nu a reușit însă, deoarece i s-a interzis participarea.

Ușa de care nu a putut trece senatorul Viorel Badea…


Unul dintre organizatori, Valeria Bulgaru (foto2), președinta asociației ”Orchideea” din Padova, ne-a declarat că senatorul nu a fost invitat, dar că a aflat despre eveniment de pe Facebook. ”Nu l-a invitat nimeni, sau cel puțin așa știu eu. Ceilalți doi președinți ai asociațiilor organizatoare mi-au spus că nu i-au spus nimic și că nimeni nu i-ar fi anunțat despre vizita senatorului. Chiar dacă ar fi dorit să participe, nu l-am fi acceptat. Ne-am săturat de politicieni care promit și nu se țin de cuvânt.”, ne-a declarat ea.

”E pur și simplu o mare bătaie de joc. Senatorul Badea a mai fost prin câteva locuri, o altă vizita care s-a demonstrat un eșec a fost cea din comunitatea de români din Valeggio sul Mincio (prov. Verona), adunare la care s-au prezentat doar 6-7 români. A văzut pe facebook că trei asociații organizează o manifestare culturală, la care vor fi prezenți mulți români și ce a zis dumnealui? Să vină neinvitat. I-am transmis să nu intre și să nu vorbească nimănui. Locul lui era în fața ușii, nu alături de noi. A avut decența și nu a insistat. A plecat cu coada între picioare.” a mai adăugat ea.

”Domnilor, la noi nu merge cu „plimbă ursul” și v-am demonstrat. Sunteți un fiasco al politicii românești!” i-a mai transmis pe Facebook Valeria Bulgaru , senatorului Viorel Badea.


Un alt organizator, Iorgu Iordache, președintele asociației ”Europa” Friuli Venezia Giulia, a scris pe pagina sa de Facebook următoarele: ”Domnule senator Viorel Badea, această ușă (a locului unde s-a organizat evenimentul, n.r.) cred că va rămâne tiparită în mintea d.voastră pentru totdeauna, nu vă mai salvează nimeni și nimic pentru un nou mandat.”

Valeria Bulgaru ne-a mai declarat că este deosebit de indignată și de faptul că bisericile românești din Italia au devenit loc de campanie electorală, preferate în mod deosebit de către politicieni. ”Vreau să adăugați și faptul că dezaprob comportamentul unor fețe bisericesti din Italia. Să nu uite că ei sunt slujitori ai Casei Domnului nu ai Casei Poporului și menirea lor este de a hrăni sufletul românului, chinuit de sacrificii , dor de patrie și de cei dragi de acasă. Menirea lor nu este să servească interesele unor politicieni în goana după voturi. Biserica nu este un lăcaș politic.”

Valeria Bulgaru va organiza împreună asociația ”Baștina”, asociație a românilor basarabeni, pe data de 3 aprilie, la Padova, o întâlnire cu românii din zonă, pentru a-i informa despre alegerile din România, Moldova și Italia, precum și despre modalitățile de vot de la alegerile parlamentare. ”Ne organizăm noi, nu așteptăm să vină șapte demnitari, pe zeci de mii de euro, de la București, timp de șapte zile și să nu informeze mai nimic. Îmi declar dezaprobarea pentru prezența acestei delegații costisitoare și modul în care s-a desfășurat, care dupa părerea mea nu-si avea rostul. Oricum, românii prezenți în sală au plecat mai nedumeriți decât au venit”.

”Evenimentul organizat pe 3 aprilie este în colaborare cu asociația ”Baștina”, asociație a românilor basarabeni din zonă (Padova). Ne interesează atât situația politică din România, cât și cea din Rep. Moldova. Întâlnirea pe care o organizăm se vrea și un mesaj pe care dorim să-l transmitem tuturor asociațiilor românesti și basarabene din Diaspora. Dacă de la Bucuresti nu se dorește unirea celor două surori, noi ne-o dorim și ca atare suntem capabili să ne unim, pentru a deveni o singură națiune. O facem cu propriile noastre forțe, cu dorința arzatoare de a deveni un singur popor așa cum ne-a învățat istoria veacurilor trecute.”

Andi Rădiu


Citește și:

 Viorel Badea, senatorul telefonist, a bătut recordul la convorbirile externe: ”Am vorbit cu diaspora”

 Megadelegație în Italia pentru votul prin corespondență: șapte oameni timp de șapte zile

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ticăloșie sângeroasă. Românca abandonată de soțul italian pe autostradă, ucisă de o mașină

EXCLUSIV/ Bombă în cazul copilului internat la Florența: ”A fost operat degeaba de apendicită”