Menu
in

Senatorul Viorel Badea, întrevedere cu Arhiepiscopul emerit de Milano, Cardinalul Dionigi Tettamanzi

Miercuri, 25 septembrie a.c., senatorul Viorel Badea a avut o întrevedere cu Eminența Sa Cardinalul Dionigi Tettamanzi, Arhiepiscop emerit de Milano.

Cu acest prilej, s-a discutat despre comunitățile de români din regiunea Lombardia, gradul acestora de integrare în societatea italiană, precum și locul crucial pe care îl ocupă Biserica în procesul de integrare, în viața spirituală și în menținerea coeziunii comunității.

În acest context, vicepreședintele Comisiei românilor de pretutindeni a mulțumit Eminenței Sale Cardinalului Tettamanzi pentru sprijinul pe care Biserica Catolică il oferă Bisericii Ortodoxe Române în Peninsulă, afirmând ca toate parohiile ortodoxe române prezente pe teritoriul Italiei, joacă un rol deosebit de important în încercarea comunităţii româneşti de păstrare şi afirmare a identităţii spirituale, etnice şi culturale în statul de rezidenţă.

În cadrul acestei întrevederi, senatorul român a fost însoțit de domnul Robert Răducescu, consilier onorific pe lângă Cabinetul domnului senator Badea și președinte PDL Lombardia, precum și de doamna Cerasela Jica, secretar executiv PDL Lombardia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version