in

Traseism cu gloata în diaspora, PMP înghite pe nemestecate organizații fantomă și lideri contorsioniști

Filiala PNL Italia a PNL Diaspora a anunțat că trece in corpore la Partidul Mișcarea Populară (PMP) condusă de Traian Băsescu. Anunțul a fost făcut duminică, 25 septembrie, de Dorin Coman, fost lider al PNL Diaspora la Roma, scrie stiripesurse.ro. Potrivit aceleiași știri, Coman a anunțat că „împreună cu el până la acestă oră au semnat adeziuni la PMP în jur de 400 de membri (din 450 de membri ai PNL Italia 382 semnaseră până ieri adeziuni la PMP).”

Anunțul a fost făcut la o locație din Roma, Via Ulisse Aldrovandi nr. 16, unde anul trecut, în 1 februarie, autoproclamata filială PNL Roma și-a declarat independența față de Victor Ionescu, autoproclamat șef la PNL Diaspora. Unul din organizatorii întâlnirii era Dorin Coman, un militant activ în comunitate,dar greu de încadrat, având în vedere piruetele amețitoare pe care le face de ani de zile.

Dorin Coman i-a pus pe tavă lui Eugen Tomac o organizație nerecunoscută de „adevărata organizație PNL Italia”, condusă de Adrian Chifu, consilier la Verbania.

Cine este Dorin Coman? Cum spunem, greu de definit orientarea sa, având în vedere că oriunde este rost de o funcție, de o apariție, de o ieșire cât de mică în față, la orice întâlnire sau ”șezătoare” organizate la ambasadă sau altă instituție, acolo este nelipsit Dorin Coman. Chiar și la concursul pentru angajări la consulatul de la Roma, printre participanții dați publicității era și el, Dorin Coman!

Este născut la Bumbești – Jiu, în Gorj: anecdoctic vorbind, se confirmă faptul că oltenii au nevoie mai mult de funcții decât de aer! Ca orice român din diaspora care se respectă, are asociație, „Dacia Felix” din Roma și a candidat la toate alegerile administrative de până acum, cu rezultate pe măsură. În 2009 a candidat la Monterotondo și a obținut 11 voturi. În 2013 a candidat în Municipiul III la Roma pe lista „Centro Democratico”, sprijinindu-l pe Ignazio Marino, candidatul PD de atunci. Nu se știe câte voturi a luat, nu a anunțat niciodată. În 2016 se pare că iar a candidat pe undeva. Cine reușește să îi urmărească activitatea?

Cu partidele a fost mereu nehotărât, vrea să se înscrie în toate, să nu piardă, cine știe, vreo oportunitate.

Dorin Coman trece de la un partid la altul, de la o asociație la alta, de la o întâlnire la alta. El vrea să participe, e pescarul care aruncă bâțul în baltă, fără însă să pună nimic în cârlig. Dar el tot speră că poate din greșeală sau din întâmplare se prinde ceva.

Dorin Coman face parte și din Congresul Diasporei, a fost delegat la întâlnirea organizată anul acesta la București. Una dintre condițiile principale era să nu fie membru de partid, dar se prezintă ca șef de filială PNL, acum PMP, nici el nu mai știe, care mai și trage după el, chipurile, vreo 400 de membri.

Noul său șef pe linie de Partid, Eugen Tomac, a denunțat Congresul Diasporei, ca o mare mascaradă. Iată că acum l-a absorbit pe un delegat la mascaradă.

Mai este ceva ce Eugen Tomac nu știe, și e posibil ca nici Dorin Coman să nu-și mai amintească, el, cum am spus, participând acolo unde se adună oameni, să fie și el, să nu piardă nimic: În ianuarie 2012, când febra protestelor contra lui Traian Băsescu cuprinsese și Diaspora, la manifestația contra „Dictatorului” din fața Ambasadei de la Roma, în primul rând era chiar el, Dorin Coman, înconjurat de pancarte cu „Jos Băsescu”. Ni-l aducem aminte cum urla zgomotos împotriva lui Traian Băsescu, chiar în fața ambasadei de la Roma.

Atunci, pentru Dorin Coman, președintele Băsescu era un criminal, acum a devenit liderul său… și i-a pus la picioare organizația la care s-a proclamat șef.

Adrian Chifu, președintele recunoscut de București al PNL Italia, spune că fuga PNL Italia la PMP este „O ȘTIRE FALSĂ. Nu este adevărat. Înțeleg acest gest al PMP pe fondul disperării în pragul alegerilor parlamentare.”…

Nu trebuie să fii un mare vizionar în politică pentru a-ți da seama că Dorin Coman nu va figura în niciun caz pe vreun loc eligibil la PMP sau orice alt partid cu șanse să intre în Parlament. Revoltător e că după el mai târâie 10/20 de persoane care poate că, fără să cunoască situația, chiar speră că omul ăsta va putea face ceva.

Nu are nimeni nimic cu omul Dorin Coman, ci cu toți cei care, ca el, dau imaginea schimonosită a comunității românești.

Sorin Cehan, Andi Rădiu
[email protected]


Comunicat PNL Italia: „Organizatia Pnl Italia constata cu surprindere aparitia in publicația online ”Stiripesurse.ro” a unui articol intitulat ”Probleme mari pentru PNL Diaspora. PNL Italia a trecut la PMP”. Pe această cale, dorim să precizăm faptul ca organizația PNL Italia nu pierdut recent niciun membru. Dl Dorin Coman nu mai este membru al acestei organizații încă din luna mai a acestui an, motivul demisiei de la acea vreme fiind dorința acestuia de a participa la Congresul Romanilor de Pretutindeni desfasurat la Bucuresti in luna Iunie 2016, organizat de dl. deputat Aurelian Mihai. Acest articol este o știre falsă, fără legătură cu realitatea, organizația PNL Italia fiind la fel de puternică și determinată să vină în sprijinul românilor din Peninsulă și să aducă rezultate cât mai bune în viitoarele alegeri. Organizatia Pnl Italia doreste ca intreaga campanie electorala pentru alegerea Parlamentului, in data de 11 Dec 2016, sa se desfasoare intr-o maniera civilizata si fara atacuri la persoana.

Decebal Dragusel
Coordonator Pnl Italia

Ovidiu Burdusa
Secretar General Pnl Italia

Citiți și:

 ”Să aibă minim cinci ani locuiți peste hotare”, condiția principală pentru a fi candidat PMP la alegerile parlamentare în diaspora – VIDEO

Lovitură de teatru: un parlamentar de diaspora a trecut la PMP. ”Băsescu a acceptat!”

PNL Italia, noua conducere pusă pe fapte mari: ”Vom înființa filiale locale în majoritatea orașelor din Italia”

EXCLUSIV / PNL Diaspora nu mai există: Principalele organizaţii din Spania şi Italia şi-au declarat INDEPENDENŢA faţă de Bucureşti

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă de 25 de ani, accident mortal la 170 de km pe oră. Se filma în timp ce conducea nebunește pe A1

Cristian Dragnea, al doilea candidat independent din Germania: ”Candidez mai mult ca să experimentez și să-i inspir pe alții”