in

Un europarlamentar a lansat petiția: „STOP discriminării românilor în Marea Britanie!”

Europarlamentarul român Petru Luhan (PDL) a inițiat o petiție adresată președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso şi premierul britanic David Cameron. Petiția se intitulează: „STOP discriminării românilor în Marea Britanie!” și este un răspuns la campania Daily Express care cere premierului britanic prelungirea restricțiilor pentru români pe piața muncii, din 2014. Ținta petiției este obținerea a 100.000 de semnături.

Petiția poate fi semnată aici.

Iată textul petiției:

Publicația britanică Daily Express a lansat recent o petiție prin care solicită primului ministru David Cameron să sfideze Uniunea Europeană și să mențină pe termen nelimitat permisele de muncă pentru români.

Acțiunea este susținută și de o parte a clasei politice britanice, care, în încercarea disperată de a câștiga electorat, aruncă problemele țării în cârca noastră.

În realitate, de la 1 ianuarie 2014 niciun stat din Uniunea Europeană NU mai poate impune restricții pe piața muncii pentru români. Orice încercare de a ne limita acest drept încalcă tratatul de aderare al României la UE. Acest abuz trebuie sancționat în consecință de instituțiile europene prin inițierea procedurii de infringement.

Cerem președintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso şi premierului britanic David Cameron să ia urgent măsuri împotriva acestei campaniide discriminare, care încalcă drepturile fundamentale ale cetăţenilor UE.

Românii nu sunt şi nu trebuie considerați cetăţeni de mâna a doua. Politicienii britanici şi mass-media trebuie să înceteze acțiunile de denigrare a concetățenilor lor europeni!

Semnează şi tu Petiţia Luhan şi spune STOP discriminării românilor în Marea Britanie!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Oana Grigoruţ, supranumită „Cameron Diaz” a României, face furori la Hollywood

Tereza Budău din Torino a scos prima carte de poezii în limba italiană: „Seminţele poeziilor mele le-am adus de acasă, de la Bacău”