in

FOTO Viorel Badea, alături de candidaţi români din Aquila şi Sezze

În perioada 21 – 23 aprilie 2012, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, senatorul Viorel Badea, a efectuat o vizită de lucru în Italia, anunţă un comunicat al senatorului.

Sâmbătă, 21 aprilie, la invitaţia domnului Mihai Fiu, candidat la funcţia de consilier local în L’Aquila, senatorul Badea a participat la o întrevedere cu reprezentanţii comunităţii de români din regiunea Abruzzo, precum şi cu domnul Giorgio De Matteis, candidat la funcţia de primar al oraşului L’Aquila (foto). Cu acest prilej, au fost discutate o serie de teme de interes pentru comunitatea românilor din L’Aquila, iar preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni a îndemnat românii din regiune să participe mai activ la viaţa socială şi politică locală, fapt ce va determina o reconsiderare a rolului pe care românii îl au în evoluţia oraşului.

În duminica Sfântului Apostol Toma, pe 22 aprilie 2012, senatorul Viorel Badea a participat, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române din Roma, la Sfânta Liturghie oficiată de peste 20 de preoţi, în frunte cu Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei.

La acest eveniment au participat mii de români din Roma şi din împrejurimi, iar la sfârșitul Sfintei Liturghii, au fost hirotesiți întru protoiereu Preacucernicii Preoți Ion Florea (Tivoli) şi Iosif Ciontu (Valmontone), pe seama protopopiatelor Lazio 2 şi, respectiv, Lazio 3.

Duminică seara, la invitaţia domnului Dorin Briciu, candidat la funcţia de consilier local, senatorul Viorel Badea a avut o întrevedere cu membrii comunităţilor de români din Sezze, provincia Latina, precum şi cu actualul primar al oraşului, domnul Andrea Campoli. În cadrul acestei întrevederi, domnul Badea şi-a exprimat sprijinul în vederea susţinerii unor acţiunilor care au drept scop dezvoltarea relaţiilor de prietenie dintre români şi italieni, şi i-a îndemnat pe românii rezidenţi în Sezze, ca şi pe cei din L’Aquila, la o participare mai activă la viaţa politică şi socială locală şi la un dialog mai intens cu autorităţile locale.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scandal în Sardinia: firma Valtur vrea să angajeze sute de români

Autovehiculele înmatriculate în Italia vor putea circula pe teritoriul României doar 90 zile într-un an