in

Viorel Badea: ”Românii din diaspora privesc cu optimism alegerea lui Klaus Iohannis, speră să se poată întoarce acasă”

Într-un interviu pentru paginadepolitica.ro, Viorel Badea, senator ales în diaspora, se declară optimist cu privire la întoarcerea românilor din străinătate.

Se întorc românii din străinătate, acum că avem un nou președinte?
„Victoria domnului președinte Klaus Iohannis reprezintă, pentru românii din diaspora, victoria speranței : speranța într-o Românie bine alcătuită, o Românie a bunului-simț și a respectului, o Românie a competiției și a competenței, o Românie europeană cu un profil identitar bine conturat, o Românie capabilă să îi încapă pe românii de pretutindeni.

Cea mai mare parte a românilor care au părăsit țara, din motive obiective, au părăsit-o cu gândul că, într-o zi, vor reveni acasă. Și, de multe ori, au încercat să vină acasă, dar, până acum, nu au găsit o țară pregătită să îi cuprindă. Cum spunea un părinte din Spania atunci când l-am întrebat dacă românii pleacă definitiv în țară : ”Domnule senator, pot să vă spun că pleacă nervoși spre România și se întorc voioși în Spania!”

Aceasta a fost și încă mai este o realitate. Iată de ce românii privesc cu optimism alegerea lui Klaus Iohannis : pentru că acest om, le-a dat o speranță imensă: crearea unei Românii capabile să îi reprimească acasa!

În același interviu, Viorel Badea acuză guvernul Ponta că a blocat intenționat votul diasporei.
„Faptul că administrația socialistă de la București a încercat, prin acrobații logistico-legislative să le îngrădească acest drept constituțional, precum și atitudinea anti-românească și profund arogantă a liderilor de stânga din România, dublate de o conștiință civică de excepție, i-au determinat pe conaționalii noștri din diaspora să participe la vot într-un număr foarte mare și să crediteze candidatul dreptei, pe domnul președinte Klaus Iohannis.”, a afirmat Viorel Badea.

Cititi interviul complet pe paginadepolitica.ro

Viorel Badea: ”Guvernul Ponta pregătește o fraudare masivă a alegerilor în diaspora”

MAE, atac la senatorul Badea: „Nu aveți dreptul să afectați neîntemeiat imaginea unor instituții publice”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Demiterea lui Stejărel OLARU de la MAE, soarta traseiștilor plecați din PNL

Roma, i-a dat foc din gelozie, român arestat și acuzat pentru tentativă de omor