in

Vosganian: aprobarea votului prin corespondenţă ar fi o lovitură de stat

Senatorul PNL Varujan Vosganian a afirmat că aprobarea votului prin corespondență ar reprezenta o lovitură de stat. Vosganian crede că în cazul introducerii votului prin corespondenţă în forma propusă de Teodor Baconschi, va fi reluată ocuparea Pieţei Universităţii, ca în 1990.

”Dacă, prin absurd, votul prin corespondenţă este aprobat atunci va trebui să reluăm Piaţa Universităţii. A doua zi voi ţine o conferinţă de presă în Piaţa Universităţii, acolo unde ţin minte că am stat, la ieşirea din metrou, intersecţia dintre Magheru şi Carol I. Dacă nu am fi avut experienţa din 2008, cu votul de la ambasade, poate am mai putea discuta acum despre votul prin corespondenţă”, a declarat pe 24 iulie Vosganian.

Recent, PDL şi-a asumat politic proiectul votului prin corespondenţă, proiectul urmând a fi dus în Parlament şi aprobat în regim de urgenţă, eventual prin asumarea răspunderii de către guvern.

Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconchi a afirmat că prin exercitarea votului prin corespondență se dorește faciliarea exercitrii drepturilor politice pentru cetățenii români aflați în străinătate. ”MAE este principalul promotor al proiectului de lege referitor la votul prin corespondenţă. Vrem să facilităm astfel exercitarea drepturilor politice pentru cei circa 3 milioane de cetăţeni români care se află în străinătate, dintre care doar 5% au votat la ultimele alegeri.”, a declarat Teodor Baconschi.

Update: Reacţia lui Willian Brînză

„Românii din străinătate sunt patrimoniul nostru şi nu nişte dictatori pe care trebuie să îi ţinem departe de ţără, aşa cum insinuaţi dumneavoastră. Românii din diaspora, cei care au susţinut economia ani de-a rândul, au dreptul să voteze. Este un drept pe care l-au câştigat, la fel ca noi toţi. A le oferi condiţiile pentru exercitarea acestui drept şi românilor, care au făcut zeci şi chiar sute de kilometrii pentru a-şi exprima opţiunea politică, este o datorie morală a României”, a declarat, într-un comunicat, preşedintele PDL Diaspora William Brînză, referindu-se la declaraţia vicepreședintelelui PNL, Varujan Vosganian.

Ura pentru românii din străinătate care şi-au exprimat clar de fiecare dată opţiunea de dreapta – dreaptă din care dumneavoastră şi seful Dumneavoastră Antonescu aţi ales să o trădaţi, pentru a urca în barca socialiştilor, de unde îi atacaţi permanent pe cetăţenii României din străinătate – este de neadmis pentru un lider politic a cărui datorie este să îşi apere cetăţenii si nu să îi oprime.

Vă asigur, Domnule Vosganian, că încercările disperate, ale dumneavoastră şi uniunii bolşevice din care faceţi parte, de a-i dezbina pe românii din ţară şi pe cei din străinătate sunt sortite eşecului. Voi susţine acest proiect, pe care l-am iniţiat, şi o voi face nu pentru partidele politice, ci pentru binele României şi a românilor”, a concluzionat Brînză.

Citeşte şi

PDL îşi asumă politic proiectul de lege cu privire la votul românilor din străinătate

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Salerno, un român şi-a ucis soţia şi copilul de 11 ani

Viorel Badea: Restricţiile în Spania sunt discriminatorii