in

William Brînză a semnat, în Sicilia, protocolul de colaborare PDL România – PDL Italia

William Brînză, președintele PDL Diaspora, a semnat astăzi, 25 februarie 2012, protocolul de colaborare politică cu Giuseppe Castiglione (foto), coordonatorul PDL Sicilia. Invitat la Congresul PDL Italia, William Brînză a transmis mesajul PDL România, subliniind cu această ocazie importanța protocolului pentru ambele țări.

”Credem în dialog și în forța politicii de dreapta din Italia, România și din toata Europa. Împreună vom reuși să aducem un suflu nou valorilor de dreapta, iar roadele colaborării dintre noi le vor simți cetățenii pe care îi reprezentăm. Avem în Italia peste un milion 200 de mii de rezidenți români, dintre care peste 50 de mii de români, în Sicilia, cu vederi de dreapta, care vor contribui la consolidarea protocolului pe care l-am semnat astăzi prin sprijin reciproc acordat la alegeri dar și implicare comună în proiecte educative, culturale și economice” a declarat William Brînză președintele PDL Diaspora, printr-un comunicat trimis la redacție imediat după semnarea protocolului.

Protocolul de colaborare cu PDL Italia are drept scop susţinerea şi promovarea cetăţenilor români de pe teritoriul Italiei şi a italienilor stabiliţi în România. Potrivit documentului, se doreşte asigurarea accesului cetăţenilor români sau italieni pe listele politice ale celor două partide politice.

De asemenea, protocolul mai prevede că părţile se angajează să consolideze colaborarea interparlamentară, încurajând desfăşurarea de consultări periodice între Parlamente, precum şi dialogul la nivelul societăţii civile. „Împărtăşind cerinţa de a promova învăţarea limbii italiene în România şi a limbii române în Italia, o atenţie deosebită va fi acordată deschiderii de noi lectorate de limbă română în Italia şi de noi secţii bilingve în liceele din România. Va fi încurajată, pe cât posibil, introducerea studiului limbii române în oferta educaţională a şcolilor italiene”, a anunțat William Brînză.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

4 martie, ARI organizează Sărbătoarea Mărţişorului la Roma, spectacol cu Ştefania Rareş şi Direcţia 5

Concordia/ Domnica Cemortan: “Căpitanul m-a sărutat, eram atrasă de el”