Menu
in

William Brînză, audienţe pe câmp

Deputatul William Brînză şi-a început campania electorală în Sicilia, cu ocazia deschiderii consulatului românesc. După inagurarea consulatului, la complexul “Le Ciminiere” a fost organizat, de către asociaţia Si.Ro (Siculo – Romena Onlus) condusă de Giovanni Falsone, un spectacol cu Elisabeta Turcu şi Benone Sinulescu.

Mulţi dintre cei circa 1.500 de români au primit steguleţe albastre (şi nu portocalii, semn că deputatul încearcă să se distanţeze de potenţialul negativ al culorii tradiţionale a PDL) pe care scria “Prietenul tău, William Brînză”.

Înainte de debutul spectacolului, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi William Brînză au fost ovaţionaţi de românii din sală minute în şir. Un moment rar în cariera politicienilor PDL, obişnuiţi în ultima vreme cu fluierături şi huiduieli de la cei nemulţumiţi de politica guvernului Boc şi a preşedintelui Băsescu. De data aceasta, chiar nu au fost contestaţii. A urmat un discurs al ministrului Baconschi, pe scenă, în timpul căruia a fost aplaudat şi ovaţionat de mai multe ori.

William Brînză, într-un comunicat, îşi arată satisfacţia: “Aplauze, flori, zâmbete largi, manifestări rar întâlnite în ziua de astăzi în rândul electoratului din România, dar nu şi în afara graniţelor ţării, mai exact în Catania, Sicilia, unde s-au întâmplat toate acestea urmare deschiderii Consulatului român.

Aplauzele a peste 1500 de români au fost dedicate preşedintelui Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, deputatul democrat liberal, William Brînză şi ministrului Afacerilor Externe Teodor Baconschi, cei care au avut o directă implicare în deschiderea Consulatului, răspunzând astfel miilor de solicitări ale cetăţenilor români care îşi doreau şi aşteptau o reprezentanţă diplomatică în această zonă.”

Vizită pe câmp

William Brînză spune că la spectacol ar fi vrut să participe aproximativ 10 mii de români, “dar datorită programului de lucru, români care muncesc în câmpurile agricole nu au putut ajunge”. Drept urmare, spune deputatul, “liderii comunităţii si preşedinţii de asociaţii din oraşul Vittoria (unde lucrează peste 5 mii de români în agricultură), l-au invitat pe deputat să-i viziteze pentru a-şi expune problemele şi a identifica, împreună posibilităţile obţinerii rezidenţei italiene, o dorinţă stringentă a românilor din zonă.

Deputatul s-a deplasat în serele cu legume unde a văzut condiţiile de muncă şi a discutat cu românii despre problemele ridicate, asigurâ ndu-i de întreaga sa susţinere. William Brînză a ţinut să-i felicite pe românii care lucrează în câmpurile agricole pentru că, în ciuda venitului mic încasat (20, 30 de euro pe zi) pentru un program care depăşeşte 8 ore şi o munca destul de dură, ei continuă să trimită în ţară banii câştigaţi, dar şi pentru că îşi urmează visul de a reveni acasă şi pe baza experienţei acumulate să-şi întemeieze o mică afacere în domeniul agricol.

Românii au salutat, deasemenea, eforturile depuse de autorităţile române şi italiene de a identifica soluţii astfel încât, costul transportului trupurilor neîn sufleţite ale românilor, care îşi pierd viaţa în Sicilia, să nu mai cadă doar pe umerii familiei.”

Întâlnire cu întreprinzătorii

La Catania, deputatul Brînză a avut o întrevedere separată cu primarul oraşului Catania, Raffaele Stancanelli, cu care a discutat, între altele, despre “situaţia românilor din zonă şi în special a badantelor, integrarea acestora în societatea siciliană”. Deputatul Brînză a solicitat şi obţinut de la primar “promisiunea că va fi analizata posibilitatea ca în şcolile siciliene să se poată desfăşura şi orele de limbă, cultură şi civilizaţie românească”. William Brînză a avut o serie de întrevederi cu politicienii din Sicilia, dar şi cu oamenii de afaceri sicilieni. “România oferă o mul ţime de oportunităţi investiţionale, în special în domeniul energiei eoliene, a serviciilor, iar investitorii sicilieni sunt interesaţi să îşi dezvolte afacerile în ţara noastră”, a declarat deputatul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version