Menu
in

Boala ”copy-paste” a ajuns și în organizațiile PSD din Diaspora. Primul caz, în Spania

În data de 6 iunie 2015 la ora 18.00, la sediul PSD Coslada, a avut loc Conferința de Alegeri a Biroului Politic al PSD Spania care a fost urmată de un comunicat de presă.

Nu mică le-a fost uimirea celor care au urmărit de-a lungul timpului evoluția organizației PSD Spania, să citească un comunicat cu un mesaj identic cu cel făcut în urmă cu aproximativ doi ani, la alegerile precedente.

Primul comunicat, cel din 2013, era semnat de avocatul Marius Vili Sârbu, ales atunci președinte al organizației. Cel de ieri, publicat pe romaniapress.ro în data de 9 iunie, este semnat de noul președinte (contestat însă de vechii membri), Ion Brândușescu (foto1).

Cel care s-a molipsit de boala ”Copy-Paste” este așadar Brândușescu care, din motive doar de el cunoscute, a ales să copieze comunicatul vechiului președinte.

Iată mai jos cele două comunicate:


 

Comunicatul lui Ion Brândușescu, din iunie 2015


Comunicatul lui Marius Vili Sârbu, din aprilie 2013


Aflând de ”boala” fostului coleg de partid, contactat telefonic, avocatul Marius Vili Sârbu ne-a declarat:

”Ieri, 9 iunie a.c. mi-a fost semnalată de către unii din apropiaţii mei că prin reţelele sociale şi media (România Press) circulă un comunicat de presă identic unei declaraţii pe care eu am dat-o în presă românească (România Expres, Occidentul Românesc, Gazeta Românească, RGN Press etc) în luna aprilie 2013. Mai exact, este vorba de comunicatul domnului Brândușescu Ion, care în numele organizaţiei PSD Spania, transmite un comunicat despre un eveniment sau întâlnire referitoare la presupuse alegeri în organizaţia socialiştilor români din Spania. Comunicatul este 100% identic celui din 2013.

Am citit textul “copy-paşte” şi recunosc faptul că m-a surprins lipsa totală de inspiraţie a “noului preşedinte” care reproduce în totalitate declaraţia mea din 2013, într.-un context care vrea să pară identic deşi nu este. Nu ştiu dacă dl. Brândușescu a făcut-o pentru că sunt un model pentru dansul ca politician sau a avut o totală lipsă de inspiraţie, însă este un gest care mă surprinde de la o persoană care pretinde şi are aspiraţii politice înalte.

Mă suprinde, de asemenea, că poate fi emis un asemenea comunicat semnat de dânsul pentru că dl. Brindusescu Ion este suspendat inclusiv din calitatea de membru al PSD până în luna octombrie a acestui an prin decizie a partidului ratificată la nivel central. Desigur, în ultima perioadă nu am urmărit scenă polítică foarte mult şi cu atât mai puţin cea din Spania – pe care eu o consider șteasă şi lipsită de conţinut – dar nu mă miră această numire de moment ce PSD-ul încalcă propriul statut al PSD Diaspora prin numire de preşedinţi şi nu prin alegeri libere.

Pentru că toate comunităţile de români au dreptul de a alege persoanele care îi reprezintă, iar cel care deţine funcţia să fie o persoană echilibrată, respectată de organizaţie şi, desigur, să deţină cât de cât inspiraţie pentru comunícatele partidului pe care îl reprezintă.”

Semnează Marius Vili Sârbu, Avocat Colegiul de Avocaţi Madrid


Andi Rădiu

Avocatul Vili Sârbu, ales șef la PSD Spania

Războiul din PSD Diaspora s-a mutat în Spania: ”Alegeri secrete într-o locație securizată cu pază privată”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version