in

Florenţa, un muzeu în aer liber. Iată cele mai frumoase obiective turistice

Se spune despre Florenţa că este un muzeu în aer liber. De aceea, este dificil de realizat un top al celor mai frumoase obiective turistice din Florenţa. Oraşul are muzee, palate şi biserici care găzduiesc unele dintre cele mai renumite capodopere ale lumii. Într-un top realizat de turism.acasa.ro turiştii care îşi doresc să vadă atracţiile de top sunt sfătuiți să viziteze Domul din Florenţa, Palatul Uffizi, Academia, bisericile Santa Maria Novella şi Santa Croce, precum şi Muzeul Bargello.

Iată în continuare unele dintre cele mai frumoase obiective turistice din Florenţa:

1. Galeria degli Uffizi conţine cea mai bună colecţie de artă renascentistă din lume, precum şi capodopere din perioadele secolelor XII-XIV şi XVI-XVII. Pentru vizitarea acestei galerii de artă este recomandat să faci rezervarea biletelor online.

2. Ponte Vecchio este unul dintre cele mai vechi monumente istorice ale Florenţei, datând din 1345. Astăzi, Ponte Vecchio constituie o imagine – simbol a oraşului, alături de Dom.

3. Galleria dell’Accademia găzduieşte lucrări de Botticelli, Gaddi, picturi de secol XIV, icoane ruseşti şi sculptura lui Michelangelo, David.

4. Duomo. Dintre obiectivele turistice din Florenţa, Domul este cel mai cunoscut, imaginea sa emblematica aflându-se pe toate ghidurile oraşului sau pe materialele turistice promoţionale. Construcţia a fost începută în 1296 de către arhitectul Arnolfo di Cambio. Catedrală a fost ridicată în 150 de ani. Cupola lui Brunelleschi impresionează vizitatorii şi domina întregul oraş.

5. Biserica Santa Croce a fost construită între 1294 şi 1385 este un monument apreciat în special pentru lucrările lui Giotto şi Taddeo Gaddi care se află aici.

6. Muzeul Bargello Museo del Bargello este un monument apreciat în special pentru operele lui Michelangelo care sunt găzduite aici. Un Bachus, un David, o Madonna cu Pruncul sunt câteva dintre principalele atracţii ale muzeului.

7. Catedrala Santa Maria del Fiore a fost construită între secolele XIII-XIV şi este apreciată pentru faţada să cu numeroase decoraţiuni. Din domul realizat de Giotto sau turnul lui Brunelleschi, turiştii se bucura de o panoramă impresionantă asupra oraşului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Turism oenologic în Italia – Turul podgoriilor din Toscana, unde puteți să degustați faimoasele sale vinuri

Povestea Mariei, îngrijitoare în Sicilia: ”Toată casa e plină de camere video, fiul bătrânei urmărește de acasă tot ce se petrece”