Menu
in

”Cetățenie pentru Yassine!”, campionul pe care Italia încă îl tratează ca pe un imigrant

Yassine Rachik a crescut în Italia, a fost de 25 de ori campion italian, dar nu poate participa la Europene din partea echipei naționale. Apel adresat președintelui Mattarella.

Yassine Rachik, de 22 de ani, este unul care aleargă. Și mult. Că sunt 1.500 de metri, 10.000 sau jumătate de maraton, își lasă adversarii în urmă, astfel a meritat deja de 25 de ori titlul de campion italian. Însă italian nu a devenit încă.

Fiu de marocani, trăiește în provincia Bergamo de 10 ani, deci de când încă era un copil. Aici s-a îndrăgostit de atletism, aici a devenit campion. Îndeplinește cerințele pentru obținerea cetățeniei chiar și potrivit teribilei legi actuale, care îl tratează ca imigrant. A prezentat cerere, încă așteaptă răspuns.

Între timp riscă să-și piardă posibilitatea de a participa pentru Italia la Campionatele Europene de tineret care se vor ține în iulie în Estonia.

Aceasta este țara mea, aici am crescut și nu aș vrea să concurez pentru nicio altă națiune”, spune Rachik. Acum mii de persoane cer președintelui Republicii, Sergio Mattarella, să-i acorde imediat cetățenia pentru merite sportive, sărind peste birocrația naturalizării: este un campion, a meritat deja pe teren, sau mai bine spus pe pistă, să fie italian.

”În numele unei țări care are extremă nevoie de tineri precum Yassine, italieni de fapt dar încă, în mod injust, străini potrivit legii”, deputatul Pd Khalid Chaouki a lansat o petiție online, care în timp ce scriem a strâns deja 15.000 de semnături. ”Să-l vedem pe Yassine la Europene ca cetățean italian ar fi prima victorie pentru Italia!”.

Echipa natională a României te cheamă să o susții CONTRA ITALIEI, meciul anului la Bari

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version