in

Cum ajută Vaticanul în această perioadă oamenii fără adăpost. Pe când și Biserica Română?

Vaticanul a permis persoanelor fără adăpost să doarmă noaptea într-o biserică a sa dintr-un cartier central din Roma, pe fondul temperaturilor scăzute care persistă.

Biserica San Callisto din secolul al 17-lea (foto), care este utilizată pentru slujbe și cursuri de religie în timpul zilei, a fost echipată cu paturi, pături și aparate de încălzit electrice pe timp de noapte. Biserica poate găzdui aproximativ 30 de persoane, cărora li se servește și o masă caldă. Acestea trebuie să părăsească biserica la ora 08:00 dimineața, dar pe timpul nopții aceasta va fi deschisă atât cât va fi necesar, respectiv cât va persista frigul, conform Vaticanului, informează Reuters și DPA, citate de Agerpres.

Deschis ca adăpost din 7 ianuarie, lăcașul face parte dintr-un complex de birouri și reședințe ale Vaticanului care au statut diplomatic „extra-teritorial”, ceea ce înseamnă că este parte a statului suveran al Vaticanului chiar dacă se află la mai mult de un kilometru distanță, în cartierul Trastevere din Roma.

În condițiile în care Roma este afectată în această perioadă de vreme neobișnuit de rece, papa Francisc a cerut, de asemenea, ca mașinile și utilitarele Vaticanului să fie parcate în cartierul din jurul Pieței Sf. Petru pe timp de noapte, pentru a adăposti persoane defavorizate.

Departamentul de Protecție Civilă din Italia a anunțat temperaturi sub zero grade, zăpadă și vânt puternic în Italia începând de vineri seara, fenomene care vor continua și în weekend.

În ultimii doi ani, papa a cerut să fie instalate chiar lângă Vatican locuri speciale în care persoanele fără adăpost să se poată spăla, să se poată tunde și să poată primi informații cu privire la locul unde pot obține ajutor medical.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Crește șomajul în Italia, s-a atins nivelul cel mai înalt din ultimul an și jumătate

Ilie Șerbănescu face rechizitoriul celor 10 ani în UE: Țară în extincție, 40% din forța de muncă a plecat