Menu
in

Isis le-a declarat război pisicilor: ”Este interzis să le țineți, vor fi toate ucise!”

Isis a emis o ”fatwa” – decret religios islamic – împotriva prezenței pisicilor în locuințele din Mosul, unul dintre orașele irakiene sub controlul califatului, potrivit postului de televiziune arab Al Sumaria. Nu este clară motivația care a generat această măsură: se vorbește despre o decizie «în linie cu viziunea Statului Islamic, cu toate că pisicile nu au fost niciodată considerate animale impure în lumea islamică».

Lunile trecute, o măsură asemănătoare a fost luată privind creșterea domestică a porumbeilor, pe motiv că zburătoarele care circulă prin oraș la mică înălțime și-ar expune la vedere organele genitale, ofensând astfel Islamul.

Pisicile și Islamul

Mahomed avea o pasiune pentru pisici și deseori este povestită anecdota potrivit căreia, pentru a evita trezirea adoratei pisici Muezza care adormise pe picioarele sale, a preferat să-și taie mantaua pe care era întinsă decât să o trezească înainte de a se duce la rugăciune. Potrivit unei legende, pisica l-ar fi salvat pe profetul Mahomed de un șarpe care îi intrase în mânecă.

Fotografiile militanților

Pe internet circulă diferite imagini ale unor combatanți care țin pisici în brațe, însă în multe cazuri este vorba de pură propagandă, o încercare de a demonstra un chip uman al militanților dincolo de acțiunile teroriste și de executarea ostaticilor inamici.

CITEȘTE ȘI:

Papa Francisc, primul pe lista cu ținte ale ISIS

Atentate dejucate în Italia. Teroriștii vizau Roma

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version