in

Italia, roboții vor înlocui trei milioane de locuri de muncă

Peste 3 milioane de locuri de muncă sub risc în Italia în următorii 15 ani. Din ”vina” roboților. Este scenariul trasat de studiul ”Tehnologie și muncă: controlarea schimbării”, elaborat de Ambrosetti Club, prezentat la Forumul Ambrosetti ținut la Cernobbio.

”Prin automatizare se înțeleg toate acele tehnologii capabile să gestioneze sisteme mecanice și procese fizice și logice cu complexitate variabilă, reducând necesitatea intervenției umane. Continua dezvoltare a tehnologiei generează o teamă crescândă privind efectul substituirii om-mașină și consecințele pe care le poate avea acest fenomen asupra țărilor, firmelor și persoanelor”, se spune în studiu.

Studiul, utilizând date furnizate de ISTAT, a permis să se efectueze analize asupra a 129 de categorii profesionale și să se calculeze numărul de locuri de muncă care ar putea fi pierdute în următorii 15 ani: ”Rezultatul elaborărilor efectuate indică faptul că 14,9% din totalul ocupaților, echivalentul a 3,2 milioane, și-ar putea pierde locul de muncă în orizontul temporal de referință”.

Care sunt categoriile în cea mai mare siguranță? ”Nerepetitivitatea muncii efectuate, capacitățile creative și inovative solicitate pentru desfășurarea sarcinilor, complexitatea intelectuală și operativă a activităților desfășurate și capacitățile relaționale și sociale par să reducă riscul de automatizare a ocupaților”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministerul Finanțelor Publice confirmă: Amenzi între 50 și 100 de lei pentru românii din străinătate care nu depun chestionarul la timp

Exploatați în Italia de ”caporalii” din Galați. Sute de români au fost amăgiţi cu salarii de 1.000 de euro