in

Permis de conducere gratuit pentru toți imigranții din Italia, o păcăleală care a prins

Se dorea a fi o glumă, însă zeci de mii de persoane nu au înțeles acest lucru.

”Dar chiar mai există oameni care cred în păcăleli ca aceasta?”, se întreabă Gianluca Cotza, care voia doar să glumească. Răspunsul stă în cele peste 30.000 de distribuiri și în tonele de comentarii impregnate cu ură, rasism și indignare, pe care a colectat-o gluma pe Facebook.

A pus-o în circulație sâmbătă 21 ianurie chiar Cotza, torinez cu origini sarde și cantautor de muzică folk, distribuind-o pe Facebook. Iată postarea:

”În timp ce eram distrași de tragedia cutremurului, tocmai ieri Senatul a aprobat – cu 303 voturi pentru și numai 116 împotrivă – modificarea art. 126 din Codul Rutier care prevede obținerea permisului de conducere GRATIS de către TOȚI IMIGRANȚII care îl solicită, cu 30 de puncte inițiale în loc de 20 ca în cazul ITALIENILOR. SCRIE BASTA ȘI DISTRIBUIE!”.

Nu putea să nu funcționeze așa cum a fost creată strategic, cu toate ingredientele unei păcăleli, de la rasismul invers ”totul ălora și nimic nouă”, până la Casta politicienilor care legiferează pe ascuns pe cheltuiala poporului, trecând prin tragediile italienilor care nu interesează pe nimeni. Cotza a scris „Basta” (Ajunge!) și zeci de mii au făcut același lucru, relansând denunțul cu comentarii de tipul ”Rușinos!”, ”Scârbos!”, ”În curând va trebui să dăm și c…” și așa mai departe.

Acel pseudo-Senat ar rezulta astfel compus din cel puțin 419 senatori (sunt 320, inclusiv 5 pe viață)? Nu-i nimic. Nu există articolul 126 ter în Codul Rutier? Bine. Nu există urma niciunei reforme de acel tip în rapoartele Senatului de săptămâna trecută? Dar cine le-a citit, ce chestii sunt alea. Aceasta este o rușine, strig ”de-ajuns”, ”de-ajuns”, ”de-ajuns” și, bineînțeles, distribui…

”Doamne câți creduli…!”, a scris Cotza când a înțeles că experimentul îi scăpase din mână (dacă descoperi apa caldă, riști să te opărești…). Apoi și-a modificat postarea inițială, astfel ca pe paginile tuturor celor care au distribuit gluma să rezulte clar că nu este nimic adevărat. El o numește metoda ”Calului troian”.

Între timp, însă, păcăleala galopează, împreună cu o turmă enormă și cu toți cei care preferă să-și păstreze creierul încuiat și să continue să urască.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Grillo: «Europa este faliment total. Trump? Lumea are nevoie de oameni puternici»

Patron român al unei unei firme din Modena, bătut și jefuit de 30.000 de euro