Menu
in

Probele ADN a 13.000 de italieni, cumpărate de o companie britanică: ”Încercăm să aflăm de ce trăiesc aşa mult, ce particularităţi au”

Tiziana Life Sciences, o companie britanică de biotehnologie, a achiziționat probele ADN a 13.000 de italieni dintr-un sat din Sardinia, vestul Italiei, în încercarea de a afla de ce speranța de viață din acea localitate este de aproape 100 de ani.

Datele, reunite într-o banca biologică, una dintre cele mai mari şi mai vechi din lume, au fost cumpărate pentru 258.000 de euro de la o companie de cercetare genetică, SharDNA, şi cuprinde peste 230.000 de mostre genetice, inclusiv sângele îngheţat al locuitorilor provinciei italiene Ogliastra, conform ZF.

Tiziana Life Sciences a fost fondată în 2013, are sediul la Londra şi se ocupă de tratarea cancerului şi a afecţiunilor imunologice. De asemenea, compania este implicată în dezvoltarea unui anticorp care ar putea fi aplicat în tratarea unor afecţiuni precum scleroza multiplă, un anume tip de diabet sau artrita reumatică.

În urma achiziţiei probelor biologice, compania britanică a anunţat că va crea LonGevia Genomics, o filială cu sediul în Sardinia, pentru a folosi banca de date.

Fondatorul companiei, Gabriele Cerrone, spune că urmăreşte identificarea trăsăturilor genetice particulare pe care se bazează longevitatea locuitorilor din provincia italiană. „Poţi să faci un medicament miraculos prin care oamenii să trăiască mai mult? Probabil că nu. Dar pot fi comparate diferenţele genetice ale altor localităţi din întreaga lume pentru a vedea dacă cifrele variază” a afirmat acesta.

CITEȘTE ȘI:

Terra are încă o Lună! NASA a oficializat incredibila descoperire

”Am renunțat la universitate, cu această metodă câștig 800 de euro la fiecare 3 zile”. Tu ai face asta pentru bani?

Localitatea italiană în care se moare după 100 de ani. Iată secretul longevității localnicilor

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version