in

„Gala Topului Firmelor”, CCIRO Italia a reluat colaborarea cu Camera de Comerţ şi Industrie a României

Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia (CCIRO Italia) a participat joi, 6 noiembrie 2014 la Gala Topului National al Firmelor (editia a XII-a), eveniment organizat la Romexpo de catre Camera de Comert Nationala, conform unui comunicat al CCIRO Italia.

Evenimentul marchează depăşirea neînţelegerilor care au dus, pentru o scurtă perioadă, la întreruperea relaţiilor strânse de colaborare între Camera Naţională şi Camera de la Roma.

Începând de anul viitor, conform discuţiilor dintre presedintele CCIRO Italia, Eugen Terteleac şi presedintele Camerei de Comert Nationale, Mihai Daraban, antreprenorii români de succes din Italia vor avea reprezentanţi în “Topul National al Firmelor”.

Eugen Terteleac (stanga), presedintele CCIRO Italia alaturi de Mihai Daraban, presedintele CCIR


Iată comunicatul CCIRO Italia:

„Camera de Comerţ şi Industrie a României i-a premiat pe cei mai performanţi oameni de afaceri din România, în cadrul Galei Topului Naţional al Firmelor, eveniment care a marcat noua strategie de dezvoltare a CCIR, orientată către creşterea nivelului comerţului intern şi extern şi internaţionalizarea companiilor româneşti.

Cu acest prilej, Camera de Comerţ şi Industrie a României – singura entitate abilitată printr-o lege organică să organizeze Topul Firmelor, a acordat premii de excelenţă în afaceri şi jurnalism.

Topul Naţional al Firmelor organizat de CCIR este o „lucrare laborioasă, o carte de vizită a mediului de afaceri din România”, în cadrul căreia au fost premiate 6.486 de companii, a punctat Preşedintele CCIR, Dl. Mihai Daraban, în deschiderea Galei TNF 2014. Dl. Daraban a felicitat companiile premiate şi a rugat mediul de afaceri să se alăture cu încredere Camerelor de Comerţ, „un factor de moderaţie între decidentul politic şi mediul de afaceri”.

„În prim planul Ministerului Economiei este mediul de afaceri”, a declarat Ministrul Economiei, dl. Constantin Niţă, notând că, prin parteneriatul cu CCIR, mediul de afaceri „va fi cât mai bine reprezentat în străinătate”. Ministrul Economiei a felicitat oamenii de afaceri pentru premiile obţinute şi le-a urat succes în activitate.

Celebrat în cadrul unei Gale la care au participat cca. 500 de invitaţi – companii, reprezentanţi ai Autorităţilor, ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti, Topul Naţional al Firmelor a fost organizat în baza unei metodologii axată pe indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat.

Ediţia a XXI-a din 2014 a Topului Naţional al Firmelor a clasat pe primele locuri la nivel naţional 589 de firme care activează în cercetare, dezvoltare şi high-tech; 2.393 de companii industriale; 346 de firme din domeniul agricol, pescuit sau piscicultură; 281 de firme de construcţii; 1.955 din sectorul serviciilor şi 922 din comerţ-turism.

Dintre acestea, 919 firme au primit Premiul Naţional (locul I), în timp ce 797 de companii s-au clasat pe locul II şi 717 companii pe locul III, primele trei locuri însumând o cifră de afaceri de 80 mld. Euro (http://ccir.ro/ro/blog/2014/11/07/elita-mediul-de-afaceri-a-fost-celebrata-pe-6-noiembrie-in-cadrul-galei-topului-national-al-firmelor/)

Consider ca mediul de afaceri trebuie sustinut mai mult in aceasta perioada de criza. Statul, institutiile de resort, camerele de comert trebuie sa coopereze in vederea identificarii de solutii pentru mediul de afaceri: programe, legi care sa faciliteze si sa stimuleze mediul de afaceri.

CCIRO Italia conlucreaza bine atat cu institutiile italiene cat si cele romanesti.

Dupa infiintarea departamentului “Clubul oamenilor de afaceri de la Roma”, presedintele CCIRO Italia Eugen Terteleac a discutat cu presedintele Camerei de Comert Nationale, Mihai Daraban, pentru a permite antreprenorilor romani de succes din Italia sa participe la “Topul National al Firmelor” de anul viitor. Antreprenorii romani din Italia trebuie premiati in cadrul evenimentului din 2015 si pentru a le reda increderea acestora in institutiile statului roman, pentru a le recunoaste afaceristilor romani din diaspora capacitatile lor antreprenoriale: varsta, dinamism, cifra de afaceri, s.a.m.d.

“Sunt convins, acum, cand se reiau colaborarile intre cele doua institutii, avantajele vin in primul rand catre economia romaneasca, catre romani, catre oamenii de succes” a declarat Eugen Terteleac, presedinte CCIRO Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Solidaritate internaţională cu româncele sclave din Ragusa, unele ţări nu mai cumpără roşii din Sicilia

Furtul de identitate: „Poţi foarte uşor să stai în România şi să furi bani din Italia”