in

Viteză internet, România pe primul loc în Europa, Italia la coada clasamentului

România este, cu 82,4 Mbps, pe primul loc în clasamentul ţărilor europene privind vitezia medie de vârf. Italia este pe locul 54 în lume şi se poziţionează pe locul 4 de la coadă în clasamentul european.

Dintr-o analiză efectuată de Bee Web srl, societate proprietară a unui site pentru compararea ofertelor ADSL şi a tarifelor de mobil, reiese o diferenţă notabilă între cererile sosite în ultimul trimestru al 2015 şi primul trimestru 2016 în cadrul ofertelor telefonice: fibra optică a înregistrat o creştere de 15% a cererilor în faţa unei scăderi cu 10% a celor referitoare la serviciul ADSL.

Datele privind creşterea cererilor pentru fibra optică este foarte interesantă, mai ales dacă este comparată cu raportul referitor la infrastructuri distribuit de Akamai, firmă din SUA de “distributed computing”, care se ocupă de CDN – Content Delivery Network. Activitatea firmei Akamai permite să se obţină multe informaţii care, strânse în rapoarte trimestriale, furnizează indicaţii importante privind evoluţia infrastructurilor de internet în lume: legat de Italia, datele pentru primul trimestru din 2016 din documentul “State of Internet” confirmă pe deplin studiul Bee Web.

Creşterea vitezei medii cu 9,8% faţă de trimestrul precedent şi cu 33% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, demonstrează o situaţie de îmbunătăţire, percepută şi de cetăţenii italieni care, în număr tot mai mare, preferă fibra optică ADSL-ului.

”Teroare” pe internet: un clic dezvăluie toate căutările pe Google. Chiar și pe cele jenante

În creştere sunt şi procentele referitoare la viteza medie de vârf, care în Italia este de 36,5 Mbps: această viteză a crescut de fapt cu 14% faţă de trimestrul trecut şi cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Italia este astăzi pe locul 54 în clasamentul mondial privind viteza medie a conexiunii de internet, care este de numai 8,2 mbps, şi se poziţionează pe locul patru din coadă în clasamentul european, în faţa Greciei, Croaţiei şi Ciprului: în ciuda dezvoltării infrastructurilor situaţia din Italia contiună să fie precară.

Potrivit datelor publicate de Akamai referitoare la primul trimestru din 2016, România este, cu 82,4 Mbps, pe primul loc în clasamentul ţărilor europene şi pe locul nouă în clasamentul mondial referitor la viteza medie de vârf.

În ceea ce priveşte viteza de conectare medie, România se plasează pe locul nouă în Europa şi pe locul 14 la nivel mondial cu o valoare de 16,1 Mbps.

Tarifele telefonice din România sunt cu mult mai reduse faţă de cele italiene şi oferă o viteză de internet mai bună din punct de vedere calitativ, datorită unor infrastructuri mai moderne şi avansate: multe dintre ofertele operatorilor români prevăd, în plus, tarife fixe pentru apelurile către Italia şi Spania, cele două ţări cu prezenţa cea mai mare de cetăţeni români plecaţi peste graniţe.


Citește și:

IBee – Prima bijuterie modulară SMART, creată de doi tineri români

Facebook, cele 11 lucruri de șters imediat de pe profilul tău. Iată care sunt și de ce să le ștergi

 

Exodul tinerilor din România ia amploare. “Mă voi întoarce când voi avea suficienţi bani în cont”

Ca italian, ca modest amic al comunităţii româneşti, vă spun un singur cuvânt: ”Mulţumesc!”