Menu
in

10 ani pentru omorul din Prato

După o ceartă l-au rupt în bătaie pe un marocan de 45 de ani până l-au ucis lângă fostul centrul comercial Pratilia din Prato (Toscana). Pe 27 noiembrie Iulian Martinaș și Iosef Adrian Neculaeș, doi români, au fost considerați responsabili de moartea lui Abdelkebir Tayaa, găsit mort pe 3 iunie 2011 în curtea parcării, și au fost condamnați în primă instanță cu procedură prescurtată la 10 ani de închisoare, pentru omor din culpă.

Din reconstituiri reiese că o altercație între marocan și atacatori s-a transformat într-o agresiune violentă care a mers dincolo de intențiile celor doi condamnați de a-l răni, în scop punitiv, pe nord-african.

Cei doi români, fără antecedente penale, au fost arestați de carabinieri la o lună și jumătate după găsirea cadavrului marocanului. La identificarea lor au contribuit camerele de luat vederi de pe strada de fugă, câteva interceptări telefonice și mărturia vânzătorului ambulant care a asistat la o primă ciocnire între cei doi români și marocan. Probabil acesta din urmă, în stare de ebrietate, a fost cel care s-a legat de cei doi tineri. Cearta a continuat apoi lângă centrul comercial. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version