in

11 septembrie/ Berlusconi la “Porta a Porta”: “Nu mă puteam opri din plâns”. Un minut de reculegere pe aeroporturi

Într-un interviu acordat lui Bruno Vespa, la “Porta a Porta”, Silvio Berlusconi a recunoscut că, pe 11 septembrie 2001, a fost cuprins de lacrimi în ce urmărea la televizor evenimentele din Statele Unite ale Americii.

“M-am uitat, ca toată lumea, la televizor, am văzut ceea ce se întâmpla şi am început să plâng fără să mă pot opri", a spus Berlusconi, amintindu-şi de 11 septembrie 2001.

"Înainte de 11 septembrie, ţările occidentale trăiau cu certitudinea absolută că sunt în siguranţă (…) mai ales după ce a căzut Zidului Berlinului". Dar, după acele evenimente, a început "un război total diferit faţă de războaiele care au însângerat umanitatea în secolele trecute, o luptă pentru libertate şi împotriva fanatismului şi extremismului". Un alt invitat al emisiunii a fost preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, pe atunci europarlamentar.

"Nu este vorba despre un conflict între state, nici între civilizaţii, pentru că nu este vorba despre un atac al islamului împotriva Occidentului. Islamul moderat, aliat al democraţiilor occidentale, este de asemenea ţinta teroriştilor. El este chiar în prima linie", a mai spus Berlusconi.

Ieri au fost organizate în Italia mai multe evenimente comemorative. Pe aeroporturile  Ciampino şi Fiumicino personalul companiilor de aviaţie s-a oprit din activitate la ora 14:46: funcţionarii, dar şi mulţi pasageri, au ţinut un minut de reculegere în amintirea victimelor.

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sună clopoţelul pentru 100.000 de elevi români din Peninsulă

VIDEO/ Obama, Berlusconi, Papa Ratzinger, pictaţi de o româncă din Pisa