in

314 zile

Pe data de 4 iulie 2012, în jurul orei 5:30, Ştefan Adrian, un tânăr român de 24 de ani, a murit într-un spital din Chieti, după 314 zile de comă, stare în care a ajuns după un accident rutier. Cu doar câteva zile înainte de accident, mama băiatului a visat ceea ce urma să se întâmple. Iată mai jos povestea lui Ştefan Adrian, aşa cum a relatat-o părintele Alin Iarca, de la parohia din Pescara.


O seară liniștită de vară, o mamă visează cum unul din copiii ei în vârstă de 23 de ani, Ștefan, va fi implicat într-un accident cu mașina. Era 25 August 2011 moment în care viața  familiei Stan avea să se schimbe.

Așa cum prepelița din povestea “Puiul” de Ion Alexandru Brătescu – Voinești striga “Pitpalac!” și puii veneau lângă ea, mama lui Ștefan, obișnuia să își sune copiii în fiecare seară. De această dată pe lângă telefonul obișnuit, mama îi developează filmul visului cutremurător în care el juca rolul principal.

Din dorința de a-și liniști mama sau din pricina valului de tinerețe, Ștefan  îi spune mamei sale că “ dacă e să se întâmple se va întâmpla oricum”.

Vineri 26 August 2011, ora 17.20, filmul visului devine realitate. Între Trani și Corato, Bari, Puglia, mașina condusă de tânărul Ștefan, însoțit de alți trei prieteni Victor, Ion și Daniel,  lovește frontal o altă mașină.

Din acest impact se trezesc cu toții, Ștefan se asigură că ceilalți colegi nu au pățit nimic și spune:  “eu sunt bine, voi sunteți bine?”.

După  trei ore un telefon străpunge ca săgeata inima mamei, fiind anunțată de tragicul accident în care copilul său, „puiul cel mare”, a fost în rolul principal.

La vederea mamei, după trei ore, doctorii exclamă: “Slavă Domnului că ați venit!”.

În tot acest timp doctorii nu au putut interveni, crezând că Ștefan nu are familie aici, iar ei nu stiau  ce religie are  și aveau nevoie de acceptul familiei pentru a putea face transfuzii și operație.

 Odată ajuns la spital, Ștefan vorbea “în lumea sa”, așa cum au mărturisit doctorii, probabil în limba română, limbă necunoscută de doctorii care l-au internat.

După operația care a durat nouă ore, doctorii ies pesimiști și înfig cea de-a doua săgeată în inima mamei: din punctul lor de vedere Stefan nu va mai rezista nici 24 de ore. După o jumătate de oră de când a ajuns la spital a intrat în comă, deoarece a suferit traumatisme grave (plămânii, ficatul au fost zdrobiți, iar partea stângă a creierului foarte afectată).  

Trecând cele 24 de ore critice, a fost transportat la spitalul de la Fogia 17 zile, unde mama întinsă pe un scaun ce se afla la căpătâiul „puiului cel mare”, îl visează pe Ștefan  ducând un bilet pe marginea unui lac unde murise un tânăr cu ceva timp în urmă, iar ea trebuie să aibă răbdare.

Pe 13 Septembrie 2011, Ștefan este transferat la Villa Pini, un spital din Chieti, Abruzzo, unde a ajuns în comă vegetativă de gradul doi și având febră 41.

Continuarea AICI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Gabriella Pavel închiriază camere la Londra: “Românii, clienţi buni”

Cum ne demachiem folosind produse naturale preparate în casă?