in

5.000 de euro, credit pentru nou-născuţi

Când soseşte un copil, e multă bucurie, însă nici cheltuielile nu lipsesc. Achiziţionarea unui cărucior, trusoul, taxa pentru creşă sau plata bonei sunt cheltuieli care se fac simţite în bugetul familial. Pentru a da o mână de ajutor părinţilor vizitaţi de barză, a fost înfiinţat de câţiva ani la Departamentul Politici pentru Familie al Preşedinţiei Consiliului, Fondul “Credit pentru Nou-Născuţi”, recent reînnoit şi pentru 2012, 2013 şi 2014.

Permite băncilor şi intermediarilor financiari să acorde celor cărora li s-a născut sau au adoptat unul sau mai mulţi copii, până la cinci mii de euro, împrumut cu rate facilitate pentru fiecare copil, de restituit în cinci ani. Practic, statul italian se angajează în faţa băncilor să restituie parte din debitul eventual neachitat de familii.

Apărate de acest “scut”, instituţiile de credit pot împrumuta bani la o dobândă anuală efectivă (TAEG) fixă care să nu depăşească 50% din dobânda efectivă medie (TEGM) la împrumuturile personale în momentul în care este acordată finanţarea.

Un exemplu: ţinând cont de ratele din acest moment, un împrumut de 5.000 de euro poate fi restituit în 60 de rate de 96,58 euro, la 3.000 de euro rata coboară la 57,95, la 1.000 la 19,32. Pe de altă parte este vorba de nivelul “bază” al ofertei, fiindcă orice bancă sau intermediar financiar care a aderat la iniţiativă poate acorda condiţii şi mai avantajoase.

Bineînţeles, împrumutul trebuie oricum restituit. În caz de insolvenţă, se aplică procedurile obişnuite de executare pentru recuperarea creditului, din partea băncii/intermediarului financiar pentru suma neacoperită de garanţie, şi din partea Fondului pentru cea acoperită de garanţie. Detalii la www.fondonuovinati.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ajutoare pentru copiii “mai puţin norocoşi” din Suceava

Îşi însoţea soţia şi fiica să se prostitueze: toţi sunt cercetaţi penal