in

A accidentat mortal o femeie şi a fugit, român arestat la Taranto

Este un cetăţean român de 35 de ani suspectat că a lovit-o pe Rosa Secci în timp ce traversa strada şi a fugit fără a-i acorda primul ajutor. Bărbatul a plâns la sosirea carabinierilor.

Un cetăţean român de 35 de ani a fost reţinut pe 18 iunie de carabinierii din Taranto fiind considerat autorul accidentului în care a murit Rosa Secci, de 41 de ani, femeia lovită şi ucisă în noaptea de 16 iunie de un automobilist care a fugit fără a opri pentru a-i acorda ajutor. Bărbatul a fost reţinut pe stradă de militari la finalul unor anchete rapide care au dus la identificarea sa. Este acuzat de omor rutier şi neacordarea primului ajutor.

Rosa Secci, căsătorită şi mamă a trei copii, se întorcea acasă în compania fiicei de 15 ani. Cele două traversau strada puţin înainte de miezul nopţii pe via Cariati, în zona veche a oraşului în care se concentrează restaurante şi pescării, când un autoturism a sosit cu viteză foarte mare. Fata a reuşit în mod miraculos să se salveze numai pentru că şi-a dat seama cu o clipă înainte de sosirea maşinii şi a făcut un salt în spate. Femeia în schimb a fost lovită în plin şi aruncată la circa zece metri. A primit ajutor de la 118 şi a fost transportată la spital, unde a murit după o intervenţie chirurgicală încercată de medici pentru a-i salva viaţa.

A doua zi carabinierii au găsit maşina, o furgonetă Renault Kangoo cu numere româneşti, parcată pe via Fratelli Mellone din Taranto. Bara de protecţie, capota şi parbrizul purtau semnele clare ale accidentului. Pe timpul accidentului maşina a pierdut plăcuţa anterioară de înmatriculare. Câţiva martori au povestit că l-au văzut pe şofer oprindu-se pe stradă imediat după accident: nu pentru a-i acorda ajutor femeii lovite, ci pentru a încerca să recupereze de pe asfalt plăcuţa de înmatriculare pierdută.

Anchetatorii au explicat că bărbatul de 35 de ani „s-a arătat foarte încercat de cele întâmplate” şi „la vederea militarilor nu a încercat să fugă, ci s-a lăsat pradă unui plâns eliberator„. Bărbatul a fost dus la închisoare. Este anchetat pentru omor rutier şi neacordarea primului ajutor.


Citiți și:

Rimini, român accidentat de un scuter, lovit la cap de marginea trotuarului: a murit pe loc

Pescara, cu bicicleta pe autostradă, român ucis de un italian beat

Tragedie la Alessandria, româncă de 34 de ani, moartă în accident de circulație: a adormit la volan

Ciocnire fatală pe şoseaua Vittoria-Gela: român de 29 de ani, mort în accident

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Veronica din Florența, o româncă simpatizată de toată lumea: ”O inimă extrem de mare”

Cum îți faci singură un deodorant natural și eficient