in

A ucis un român, italian condamnat definitiv la 15 ani, 350.000 de euro despăgubiri

S-a încheiat procesul în care a fost judecat Massimiliano Ciarloni, de 33 de ani, care în urmă cu trei ani l-a ucis la Monfalcone pe românul Eugen Melinte, de 21 de ani. Pedeapsa definitivă de 15 ani a fost confirmată de Curtea de Casaţie pe 7 ianuarie, pentru omor voluntar.

Pentru acest omor, Ciarloni a fost condamnat de prima instanţă la 16 ani. Curtea de Apel a redus pedeapsa la 15 ani şi 4 luni de detenţie, pedeapsă confirmată de Curtea de Casaţie, care în acelaşi timp a recunoscut şi despăgubirea părţilor civile. Este vorba de 375.000 de euro în total, din care 300.000 pentru părinţi şi 25.000 de euro pentru fiecare dintre cei trei fraţi ai lui Eugen Melinte.

Crima s-a consumat la ora 2 în noaptea dintre 5 şi 6 martie 2012, pe via Duca d’Aosta, la Monfalcone (provincia Gorizia).

Tânărul Eugen Melinte a fost ucis cu o lovitură de cuţit în gât care i-a secţionat artera subclaviculară.

Ciarloni a scos briceagul dintr-o dată, înjunghiindu-l pe tânărul de 21 de ani şi apoi justificând gestul cu convigerea că ar fi fost jefuit de român.

Ciarloni, în acea noapte din martie 2012, i-a întâlnit pe Melinte şi pe un alt tânăr într-un bar de pe via Duca D’Aosta.

Tânărul român şi amicul acestuia s-au oferit apoi să-l însoţească spre casă.

Pe drum, Ciarloni a scos briceagul, convins, după cum a susţinut ulterior, că a fost jefuit. Într-o clipă, lama a secţionat artera subclaviculară a băiatului.

Melinte a avut forţa să încerce să fugă, traversând via Duca D’Aosta, înainte de a se prăbuşi fără viaţă la pământ, afectat de o hemoragie puternică.

Pe timpul procesului la Curtea de Apel, avocatul lui Ciarloni a încercat să demonstreze că asistatul său nu voia să ucidă, ci doar să reacţioneze la o presupusă agresiune, cerând încadrarea faptei la omor din culpă.

VIDEO/ Mama românului ucis la Monfalcone: “Eugen, rănit mortal, a reuşit să telefoneze după ajutor”

16 ani pentru uciderea unui român

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ai asociație în străinătate? Ești sigur că e serioasă? Înscrie-te pe lista DRP

Eu decid, eu îmi cunosc mai bine viața