in

Arbitru român insultat la Venezia, condamnare cu suspendare pentru echipa Sindacale

Echipa venețiană Sindacale a fost condamnată, dar judecătorul sportiv a decis supendarea sancțiunii pentru un an: „Este prima dată când se întâmplă”.

În ultima vreme au fost diverse episoade de insulte rasiste la adresa unor jucătopri de culoare din Italia, pentru care echipe mari din Serie A au fost condamnate. De data aceasta episodul nu are nimic de-a face culoarea pielii, ci cu proveniența din România.


Insultele strigate duminică 24 noiembrie la meciul dintre echipa „Sindacale”, din Concordia Sagittaria (provincia Venezia), în partida câștigată cu 1-0 de echipa oaspeților, „Torre di Mosto”, l-au avut ca destinatar pe românul Ionuț Daniel Gafton, tânăr arbitru din Portogruaro, la al patrulea său arbitraj în Divizia a 3-a.

Arbitru român discriminat, amendă de 700 de euro

Acest ultim caz de rasism, din multele înregistrate în fotbalul venețian, a fost denunțat de judecătorul sportiv: „Din raportul de arbitraj rezultă ca la 10 minute până la sfârșit și la terminarea partidei, un grup de suporteri ai Sindacale a adresat arbitrului expresii injurioase și denigratoare și cu referire la propria naționalitate”.

Sindacale rezultă a fi responsabilă, cu toate acestea, fiind oricum vorba de prima violare, „se consideră oportun, la impunerea disputării unei partide fără public, suspendarea executării sancțiunii timp de un an”.

Primul meci din Italia întrerupt, din cauza rasismului, de către jucătorii de la AC Milan VIDEO

În baza articolului 11 din Codul de Justiției Sportivă (Cgs) Sindacale rezultă responsabilă, cu toate acestea, fiind oricum vorba de prima violare, „se consideră oportun, la impunerea disputării unei partide fără public, suspendarea executării sancțiunii timp de un an”.

Această suspendare – asemănătoare celei aplicate în serie A galeriilor echipelor Milan și Juventus – este în mod explicit prevăzută de articolul 16 din Cgs: „Organele de justiție sportivă pot suspenda executarea sancțiunilor disciplinare aplicate grupării, supunând-o pe aceasta la o perioadă de probă de un an. Dacă pe timpul acestei perioade de probă, se comite aceeași violare, suspendarea este revocată și sancțiunea se aplică în plus celei aplicate pentru noua violare”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România restituie statului italian bunuri culturale de mare valoare, exportate ilegal

Își cerea salariul, patronul i-a băgat țeava pistolului în gură