Menu
in

Au ucis o bătrână pentru 100 de euro

Pe 18 septembrie a fost arestat ultimul dintre cei căutaţi pentru uciderea Ledei Avanzi, pensionara de 94 de ani moartă după un jaf în apartamentul său din Ferrara, pe 7 septembrie. Este vorba de Cătălin Florin Leneschi, de 25 de ani, arestat în timp ce era în maşină în apropiere de Bucureşti.

Înaintea lui, tot în România, fusese arestat Marius Valer Damian, 25 de ani. Damian a fost arestat pe 12 septembrie de Poliţie în casa sa din Slobozia, unde se ascundea. Cei doi români sunt acuzaţi de omor, jaf multiagravat şi lovire. În curând cei doi acuzaţi vor fi extrădaţi în Italia.

Se încheie astfel cazul Leda Avanzi în care a fost arestat şi complicele celor doi jefuitori, Mariusz Chowaniak, polonez de 25 de ani. Potrivit investigatorilor, cei doi români au sosit în Italia pe 5 septembrie, cu două zile înainte de jaful transformat în omor.

Au venit la Ferrara pentru a se întâlni cu polonezul, pe care l-au cunoscut anetrior, după care ar fi urmat să plece în Germania. Vroiau să facă bani repede pentru a-şi plăti călătoria către Germania, însă le trebuiau bani şi pentru a cumpăra un cadou de căsătorie unei rude. Tânărul polonez le-ar fi indicat casa Ledei Avanzi, unde puteau găsi pensia femeii. El, fiul unei îngrijitoare care o înlocuise pe cea actuală pe timpul absenţei sau concediilor, cunoştea casa şi obiceiurile.

Tânărul polonez ştia că bătrâna  ţinea pensia în casă. Era adevărat, însă nu o mai ascundea un sufragerie aşa cum făcea cu luni în urmă, ci într-un sertar din dulapul situat în dormitor, 1.500 de euro. Polonezul i-a ajutat să intre în casă pe cei doi români. Au găsit-o pe bătrână şi pe îngrijitoarea sa poloneză. Unul dintre ei a dus îngrijitoarea într-o cameră, a legat-o cu un cablu electric şi i-a pus căluş.

În cealaltă cameră, celălalt jefuitor a agresat-o pe bătrână pentru a spune unde sunt banii. Bătrâna urla, iar jefuitorul a lovit-o cu un vas de flori în cap, lovitură ce i-a provocat moartea. În urma jafului, răufăcătorii s-au ales cu o pradă de mizerie, 100 de euro şi câteva bijuterii din aur.

Apoi cei doi români au fugit la Milano şi apoi acasă în România, unde au fost arestaţi. Mariusz a fost arestat la două zile după agresiunea mortală asupra bătrânei. Analizele efectuate de criminalişti pentru a se stabili care dintre cei doi agresori care au comis jaful este şi cel care a lovit bătrâna în cap cu o vază, provocându-i moartea, vor fi fundamentale.

“Un gest absurd şi de neconceput – a comentat chestorul Luigi Mauriello. Datorită perseverenţei şi tenacităţii inspectorilor de la Echipa Mobilă cazul a fost rezolvat în numai zece zile, un rezultat excelent la care au colaborat Interpolul şi Poliţia română. Ne-am angajat toate energiile pentru a depista autorii unui crime feroce care a lovit una dintre categoriile cu cea mai mare nevoie de protecţie, bătrânii”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version