in

Autocar românesc de linie, burdușit cu țigări de contrabandă, oprit la intrarea în Italia. Șoferul riscă 5 ani închisoare

A încercat să introducă în Italia o cantitate mare de țigări de contrabandă. Dar nu s-a așteptat să fie descoperit de ”mirosul” lui Flash, un câine de rasă ciobănesc belgian, antrenat să descopere și să semnaleze bagajele sau locurile unde ar fi ascuns tutun.

Necazul a căzut pe capul unui șofer de autocar al unei linii de transport de persoane și bagaje care venea de la București. Autovehiculul a fost oprit pentru un control de rutină de carabinieri la Fernetti, în apropiere de Trieste, imediat după granița cu Slovenia.

Militarii, după ce au controlat pasagerii, au examinat și bagajele. Datorită câinelui au descoperit patru bagaje foarte voluminoase, care au atras atenția imediat carabinierilor deoarece se găseau într-un compartiment al motorului, nu în locul special amenajat bagajelor călătorilor.

În  interiorul bagajelor se aflau 351 de cartușe de țigări (136 de Winston blu, 170 de Winston roșu și 45 de Winston blu slim).

Șoferul român al autocarului a fost denunțat pentru contrabandă, infracțiune care prevede condamnarea cu închisoare de până la 5 ani, cu circumstanțe agravante pentru faptul că a folosit un mijloc de transport al unei firme care nu are nicio legătură cu acțiunile șoferului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIAȚA ÎN DOUĂ VALIZE: cartea unei românce din Italia despre ”cei care sunt constrânși să-și abandoneze propriile meleaguri”

Premierul Grindeanu a înțeles: ”Preocupare pentru românii din diaspora nu doar în campaniile electorale, ci zi de zi”