in

Bestiile din Mantova. ”Mi-au luat un deget şi voiau să mi-l taie cu cleştele”

„M-au omorât în bătaie. Loviturile veneau din toate părţile, la cap, torace, spate şi picioare. Pentru a mă face să spun combinaţia seifului mi-au luat un deget şi voiau să mi-l taie cu cleştele. Au folosit mănuşi cu aplicaţii ascuţite, cu care mi-au smuls pielea. Şi nu au avut nicio milă nici măcar pentru soţia şi soacra mea de nouăzeci de ani. Bestii, adevărate bestii”.

Este mărturia dramatică a lui Franco Signorelli, de 70 de ani, fost proprietar al unui bar, victimă împreună cu soţia, de 68 de ani, şi soacra, de 89, a sângerosului jaf comis pe 7 februarie 2014 la Levata di Curtatone (provincia Mantova).

Pe 26 ianuarie 2015 a avut loc prima şedinţă a procesului care îi are în boxa acuzaţilor pe inculpaţii Ionuţ Marin, de 24 de ani, rezident la Cittadella, şi pe Neculai Păduraru, de 38 de ani, rezident la Roncoferraro. Ambii de naţionalitate română şi în detenţie.

În mod vizibil suferind din cauza traumelor încă nevindecate, bătrânul a îngrozit sala de judecată cu povestea sa. Impasibili în spatele gratiilor inculpaţii.

Solicitat de întrebările procurorului Paola Reggiani, a reconstituit sângeroasa întâmplare: „În acea noapte soacra mea care locuieşte la parterul locuinţei noastre avea febră şi nici eu nu mă simţeam prea bine. În jurul orei trei am auzit un zgomot. Am crezut că a căzut din pat. Am coborât şi imediat am fost agresat.

Soacra mea era la pământ, o bătuseră deja rău şi soţia mea care a coborât înaintea mea era prăbuşită pe podea. Am încercat să reacţionez, însă am fost lovit cu ranga în cap. Au folosit vătraiul şeminelului cu care mişc jarul. La Brescia mi-au spus că am scăpat ca prin miracol. Loviturile în spate ar fi putut să mă paralizeze. Apoi au găsit seiful.

Pentru a mă duce la etaj m-au înfăşurat cu un covor ordonându-mi să le spun combinaţia: nu-mi aminteam nimic. Mi-au luat un deget, ameninţând că mi-l taie cu cleştele. Au folosit mănuşi cu aplicaţii ascuţite smulgându-mi pielea. Şi nu au avut nicio milă nici măcar pentru soţia şi soacra mea de nouăzeci de ani. Bestii, adevărate bestii. Am leşinat de durere şi ei m-au trezit aruncându-mi apă pe faţă”.

„M-au legat, mi-au pus căluş cu un fular strâns în jurul gâtului. M-au bătut. Apoi unul mi-a luat căluşul spunându-mi să respir, pentru că eram leşinată”. Cea care vorbeşte este Vanna Golfré Andreasi, soţia lui Signorelli. În ciuda torturilor, nu au dat combinaţia seifului. Cei doi jefuitori au fugit oricum cu bani şi obiecte preţioase în valoare de circa 50.000 de euro.

Următorul termen este fixat pe 13 aprilie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Torino, protest într-un copac: „Daţi-mi copiii, altfel mă spânzur”

Demisie în bloc la UDRI