in

Borş şi sarmale în meniurile din şcolile Romei? Iată propunerea Ramonei Bădescu

Ramona Bădescu, consiliera lui Gianni Alemanno pentru comunitatea de români, s-a întâlnit la mijlocul lunii aprilie cu consilierul pe probleme de educaţie din primăria Romei, Gianluigi De Palo. In cadrul întâlnirii, Ramona Bădescu a lansat câteva propuneri menite, susţine actriţa, să îmbunătăţească integrarea elevilor români din şcolile capitalei.

Prima propunere se referă la introducerea unor feluri de mâncare tipic româneşti în meniurile şcolare, pentru “promovarea cunoaşterii tradiţiilor şi culturii” principalelor grupuri naţionale prezente în teritoriu. In urmă cu doi ani, a existat un proiect asemănător, în urma căruia au fost introduse aşa numitele “meniuri etnice” – dar proiectul a fost abandonat, după ce mai mulţi părinţi şi chiar politicieni au protestat împotriva iniţiativei.

O altă cerere avansată de Ramona Bădescu este aceea de a mări numărul de asistenţi şcolari, care să-i ajute pe elevii străini sosiţi de puţin timp în peninsulă, să se adapteze mai uşor noului sistem de învăţământ şi să înveţe din mers limba italiană. Nu în ultimul rând, consiliera primarului Alemanno a propus înfiinţarea unui cor format din elevii străini înscrişi în şcolile din Roma.

În şcolile din capitala Italiei sunt înscrişi, conform ultimelor statistici, 8.813  de elevi români.

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cazul deţinuţilor români intraţi în greva foamei

Încă trei zile de post – rețeta RATATOUILLE