in

Campania “L’Italia sono anch’io” / 10.000 de italieni cer mai multe drepturi pentru străini

A demarat cu succes, înregistrând un număr mare de adeziuni, campania "Italia sono anch’io”– prin care sunt promovate două proiecte de lege de iniţiativă populară, dedicate noilor “italieni”- mai precis, cetăţenilor imigranţi care trăiesc în Peninsulă de mai mulţi ani, dar nu au aceleaţi drepturi ca şi cetăţenii italieni.

Primul din proiecte prevede reforma legii cu privire la obţinerea cetăţeniei, stabilind ca imigranţii de a doua generaţie să poată deveni, automat, cetăţeni italieni.

Al doilea proiect prevede acordarea dreptului de vot la alegerile locale tuturor imigranţilor care locuiesc de mai mulţi ani în Italia.

Pentru a aduce cele două propuneri în Parlament, trebuie strânse cel puţin 50.000 de semnături din partea cetăţenilor italieni, până la sfârşitul lunii februarie 2012. Un obiectiv care pare uşor de realizat, dacă se ţine cont de faptul că, în prima campanie de strângere de adeziuni, desfăşurată la începutul lunii octombrie, peste zece mii de italieni au semnat cele două propuneri.

În acelaşi timp creşte numărul comitetelor de iniţiativă în rândul cetăţenilor din întreaga Italia, care promovează campania şi colectează semnături.

Pentru a vă alătura unui comitet deja existent, sau a forma unul nou, puteţi consulta site-ul www.litaliasonoanchio.it.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Connect-R era atât de sărac încât vindea ziare în intersecţii

Dana Mihalache: “Să ne comportăm ca italienii, dar să rămânem cu spiritul nostru românesc”