in

Chiriaşi români la negru, daţi afară de proprietarul italian

A închiriat la negru o parte a locuinţei sale unei familii de români, apoi s-a săturat de prezenţa lor şi a decis să-i dea afară. Este coşmarul multor români care acceptă să plătească chirii la negru fără a avea contract sau chitanţe: deci nicio dovadă că stau legal în locuinţa respectivă.

De data aceasta, chiriaşii români l-au denunţat pe proprietar la Garda de Finanţe şi au rămas în locuinţă. Episodul a avut loc la Marghera, lângă Venezia, scrie Il Gazzettino.

Totul a început când un cetăţean italian a sunat la 113 şi a semnalat poliţiei că are probleme cu “nişte persoane străine” găzduite în propria sa casă.

Potrivit declaraţiilor sale, străinii ar fi schimbat încuietoarea porţii de la intrare în casă şi găzduiesc la rândul lor alte persoane, tot străine.

Agenţii care au intervenit au descoperit că, în realitate, bărbatul cedase o porţiune a propriei case unei familii de români, fără a încheia un contract de închiriere.

Bărbatul primea lunar 400 de euro pentru ocuparea încăperilor, pe baza unui acord verbal. Nu declarase niciodată chiria la Fisc.

Familia de români denunţase deja situaţia la Garda de Finanţe. Agenţii nu au putut face altceva decât să-i informeze despre posibilitatea reciprocă de a se denunţa.

Pentru moment familia a rămas în locuinţă, iar Garda de Finanţe a început verificări privind suma nedeclarată la Fisc.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Documentar despre tradiţiile din Basarabia, prezentat la Besozzo (Varese)

Raluca Ilie, designer la Roma, în finala China Fashion Week: “Detaliile fac diferenţa”