in

Contrabandă de ţigări, români prinși la Torino, descoperiți cu un câine special dresat pentru găsirea de tutun

Aproape 900 de cartuşe de ţigări, plus 2.500 de euro în numerar, probabil obţinuţi din vânzare, au fost puse sub sechestru zilele trecute în capitala piemonteză de Garda de Finanţe din Torino. Tutunul şi banii erau în posesia unui cetăţean de naţionalitate română.

Bărbatul, de 57 de ani, a fost reţinut de agenţi în cartierul San Salvario. Aceştia au devenit suspicioşi din cauza comportamentului românului şi a încercării sale zadarnice de a se sustrage controalelor, refugiindu-se în staţia de metrou. Odată ajuns din urmă, în genţile pe care le avea au fost găsite 42 de cartuşe cu ţigări de contrabandă.

Percheziţia ulterioară, efectuată în locuinţa subiectului cu preţiosul ajutor al lui Zoe, câine rasa spaniel britanic special dresat pentru găsirea de tutun, a permis să se descopere, ascunse în interiorul unor dulapuri, alte 825 de cartuşe de ţigări cu mărcile cele mai cunoscute din sector şi purtând timbrul unor ţări precum Moldova şi România dar şi 2.500 de euro, probabil obţinuţi din vânzare.

Activitatea s-a încheiat cu sechestrarea cantităţii enorme de ţigarete, cu o valoare de piaţă cuantificată la 35.000 de euro, şi deferirea către Autoritatea Judiciară pentru infracţiunea de contrabandă şi contrafacere. Daunele aduse fiscului, din cauza neplăţii taxelor la stat, ajung la circa 26.000 de euro.


Citește și:

 Arestat pe autostradă la Udine cu 350 de cartuşe de ţigări de contrabandă

 Țigara electronică începe să ardă: Fiscul italian triplează accizele

 În Italia nu mai poți să arunci mucul de țigară pe jos. Primești amendă 150 de euro

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Vestiamo Roma”, ajutor pentru persoanele aflate în dificultate

Terni, român de 37 de ani mort în urma unei hemoragii cerebrale: i-au fost donate organele