Menu
in

Culmea alegerilor: La Pordenone, Fabio Borsatti, ales primar „din întâmplare”

Fabio Borsatti a devenit, fără să vrea, primarul unui mic oraş din provincia Pordenone, Cimolais. Borsatti, în vârstă de 50 de ani, proprietarul unui hotel dintr-o localitate vecină, a acceptat să-şi depună candidatura pentru a-i face o favoare prietenului său, Gino Bertolo, primar la Cimolais.

De teamă că alegerile nu vor fi validate din lipsa candidaţilor şi neavând alţi adversari politici, Bertolo şi-a rugat prietenul să-şi depună candidatura, cu o listă civică improvizată.

Fabio Borsatti acceptă, dar nu are nicio intenţie de a câştiga, prin urmare nici nu se duce la vot. Însă, spre mirarea lui, câştigă alegerile, cu 160 de voturi (58%), faţă de fostul primar şi prieten, care obţine doar 117.

Noul primar este informat de victorie de un jurnalist de la “Il Messaggero”. Nici nu crede că l-a învins pe prietenul său: “Care ales, lăsaţi-mă în pace, nici nu m-am dus să votez, pentru că voiam să câştige Gino. Fiica mea, sora mea, tatăl meu şi soţia mea, toţi au votat pentru Gino”– a spus noul primar jurnalistului.

Ştirea despre noul primar al oraşului Cimolais, a fost preluată şi de BBC, care notează: “Fabio Borsatti a anunţat ca deşi nu are o platformă politica şi nici experienţă, nu va demisiona şi va încerca să-şi îndeplinească datoria faţă de cei 507 locuitori ai orăşelului Cimlais, concentrându-se pe promovarea turismului în zonă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version