Menu
in

De la Eataly la Eat Alì, ideea genială a lui Asad din Torino

Eat Alì: acesta este numele unui mic magazin de produse alimentare deschis la Torino (zona Vanchiglia) de Asad Ullah, un tânăr din Bangladesh. Numele aminteşte imediat de cel al unei mărci mai faimoase şi de fapt inspiraţia – mărturiseşte Asad în La Stampa – a sosit tocmai de la lanţul Eataly înfiinţat de Farinetti. Însă şi conţinutul e important: „Am ales să nu deschis un magazin cu produse etnice pentru străini. Eu voiam să vând produse italiene”.

Asad este de douăzeci de ani în Italia şi înainte de a deschide acest magazin a făcut diferite alte munci, până când a decis să-şi deschidă propria afacere, şi acum, ajutat de nepotul Zahid, a început această nouă aventură, imediat devenită celebră datorită unui bon postat pe Facebook.

„Când am deschis am decis imediat să nu vând în magazin produse etnice pentru străini, vândute de străini – povesteşte Asad. Eu voiam să vând produse italiene. Aceasta şi pentru că dacă m-aş fi adresat numai conaţionalilor mei sau altor imigranţi aş fi putut atinge un mizer 10% din clientelă. Procentul de 90% din cei care vin să cumpere şi să mănânce aici şi, mai în general, care se duc în magazine este compus din italieni, iar eu voiam să vând produse care ar putea să-i intereseze”.

Asad a devenit celebru. De când a fost postat un bon de-al său pe Facebook, mulţi l-au contactat pentru a-i spune că au văzut peste tot pe internet numele afacerii sale. Asad, de partea sa, este fericit şi râde de acest lucru, însă faptul că şi el se gândeşte la un adevărat lanţ de desfacere nu-l poate exclude.

Şi acum a devenit faimos.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version