in

Examen medico-legal: micuța Maria, fetița română găsită moartă în piscină, a fost violată

Micuța ar fi murit prin asfixiere ca urmare a înecului. Tânărul anchetat se apără: «Era ca o soră, nu aș fi putut niciodată să-i fac rău». Tatăl: cer justiție rapidă.

Din examenul medicol-legal reies elemente înfiorătoare: micuța Maria Ungureanu, fetița română de nouă ani găsită moartă în piscina unui sat de vacanță din San Salvatore Telesino, provincia Benevento, a fost violată și a murit prin înecare. Acum rezultatele examenelor efectuate pe timpul autopsiei vor stabili când a fost comis violul și dacă este vorba sau nu de un episod izolat.

Pe 21 iunie, carabinierii din Benevento au inspectat locuința unui tânăr român, Daniel, de 21 de ani, și acesta rezident la San Salvatore Telesino. Tânărul a fost interogat îndelung, noaptea târziu, asistat de avocatul său, de investigatori și de procurorul Maria Scamarcio care conduce anchetele privind moartea micuței Maria. Cu puțin timp înainte de ivirea zorilor s-a întors acasă, dar a fost înscris în registrul anchetaților pentru omor și viol: un act necesar, explică cei de la Procuratură, pentru a i se permite să numească un expert care să asiste la autopsie.

Daniel este printre ultimele persoane care au văzut-o pe Maria, cu care ar fi făcut o plimbare cu mașina până în vecina localitate Telese. Apoi cei doi s-ar fi reîntors la San Salvatore Telesino și micuța, care era fată la altar și era foarte cunoscută în localitate, s-a dus la biserică pentru a lua parte la festivitățile de Sf. Anselm (apoi suspendate din cauza unei furturi neașteptate) unde a fost văzută de diferite persoane.

Tânărul se apără. «Sunt nevinovat, nu aș fi putut niciodată să-i fac rău. Pentru mine este ca o soră», le-a spus investigatorilor în prezența avocatului său, Giuseppe Maturo.

Ce s-a întâmplat în acea tragică seară urmează să se stabilească. Cine a întâlnit-o pe Maria, cu cine ar fi plecat apoi de la biserică pentru a se duce în satul de vacanță? Este ceea ce verifică carabinierii de la comandamentul provincial din Benevento, cu colonelul Pasquale Vasaturo, coordonați de procurorul șef din Benevento, Giovanni Conzo. În satul de vacanță, pus sub sechestru, militarii s-au întors de mai multe ori. Hainele fetiței erau o parte pe jos și o parte pe un scaun.

Investigatorii sunt prudenți. Verifică fiecare element cu atenție. Pe corpul micuței nu sunt semne de escoriații sau leziuni. Apa nu este foarte adâncă și ea – spun investigatorii – nu a atins nici fundul, nici pereții piscinei. Fetița, care nu știa să înoate, nu s-a agitat când a căzut în apă. Dar era conștientă? Este ceea ce va trebui să stabilească expertiza medico-legală, prin examenele toxicologice aferente, a cărei rezultate nu vor fi gata mai repede de 60 de zile. S-au făcut prelevări și pentru a se verifica dacă micuța a fost obligată să ingere băuturi alcoolice sau substanțe stupefiante.

Tragedia a zguduit întreaga comunitate din San Salvatore Telesino, unde familia micuței este foarte cunoscută. Tatăl, sosit în Italia cu mai mulți ani în urmă, lucrează ca muncitor, mama ca îngrijitoare: persoane perfect integrate. Comunitatea română din San Salvatore este foarte numeroasă, circa 400 de persoane într-o localitate agricolă de circa 4.000 de locuitori, la 30 de km de Benevento. Și tânărul anchetat a venit în Italia de câțiva ani și locuiește cu o soră. O persoană liniștită, care până acum nu a dat motive să se vorbească despre ea.

Locuitorii din San Salvatore s-au strâns în jurul familiei Mariei și au oferit deplină colaborare investigatorilor. În fața casei părinților s-a adunat o mulțime de amici și cunoscuți care au dorit să-și exprime apropierea. Mama, căreia încă nu-i vine să creadă și este zdrobită de durere, repetă: «Nu pot să cred, îl am mereu în fața ochilor mei». «Dacă fiica mea a fost violată și ucisă cer o justiție rapidă», spune tatăl, Mario Ungureanu. «Cred în justiția italiană: dacă aș vrea să-mi fac singur dreptate aș ajunge la pușcărie și soția mea ar rămâne singură», adaugă amintindu-și de Maria și de zâmbetul său care – spune – când «se întorcea acasă seara mă umplea de bucurie și făcea să-mi treacă orice durere».

Potrivit primarului, Fabio Romano, este vorba «de o dramă care îți sfâșie inima, nu numai a cetățenilor din San Salvatore», spune anunțând că ziua funeraliilor va fi declarată zi de doliu.

«Fapte precum cel referitor la fetița din San Salvatore Telesino sunt un pumn în stomac, îți taie respirația», este comentariul președintelui Regiunii Campania, Vincenzo De Luca. «Trebuie să amplificăm momentele de îngrijire și munca asupra socialului. Însă te pune pe gânduri faptul că suntem într-o zonă internă, într-o zonă liniștită: și chiar și aici se pot comite barbarii».

Fetiţă româncă de zece ani, găsită moartă într-o piscină. Ipoteză înspăimântătoare: răpită și ucisă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dosarul Diaspora a fost îngropat. Gorghiu: ”Democraţie a la PSD!”

Italia, contractul de închiriere, de ce este importantă înregistrarea? Noutăți 2016