in

Explozie la fabrică, muncitor cu piciorul distrus

Un muncitor român de 30 de ani a ajuns pe 6 iunie în stare gravă la spitalul din Dolo (Veneția). A încercat să taie cu un flex un butoi din metal care conținea o substanță chimică, însă a avut loc o reacție care a dus la explozia recipientului. Muncitorul s-a ales cu un picior distrus.

Potrivit cotidianului “La Nuova Venezia”, carabinierii și inspectorii de muncă au deschis o anchetă. Accidentul a avut loc la o firmă din Malcontenta di Mira. Firma, care are în total zece angajați, se ocupă de impermeabilizarea ambarcațiunilor cu fibra de sticlă.

Patronii firmei sunt români, la fel ca muncitorul rănit în accident. Muncitorului i s-a dat sarcina de a tăia mai multe butoaie în care fuseseră depozitate solvenți și rășină. Mai multe recipiente fuseseră deja tăiate cu un flex și cu un aparat cu flacără oxhidrică. Însă în jurul orei 10.30 ceva a mers prost. La un moment dat, recipientul a explodat. Tânărul lucrător a fost aruncat în spate de suflul exploziei, și o bucată de fier l-a lovit la un picior, provocându-i o fractură deschisă gravă.

A fost internat cu un prognostic de 60 de zile. Potrivit pompierilor de la cazarma din Mira care au intervenit, deflagrația ar fi fost cauzată de materialul inflamabil care se afla în butoi. Din câte s-a înțeles, firma obișnuiește să taie în două părți butoaiele golite astfel încât să obțină noi recipiente și pentru a facilita colectarea diferențiată obligatorie a deșeurilor. Numai că foarte probabil recipientul nu a fost curățat cum trebuia. A fost de ajuns o flacără pe rășina pe bază de solvent, pentru ca explozia să se producă.

Tragedie la Anzio, o familie de români distrusă de o explozie

Explozie la locul de muncă: moare un muncitor român


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Putea declanșa un incendiu de proporții. Piroman român arestat la Lecce

PD: “În curând, legea cetățeniei în Parlament”