Menu
in

Forli, cazul românului care și-a ucis fosta soţie: 30 de ani de închisoare

Douăsprezece lovituri de cuţit pentru a-şi ucide fosta soţie. Ionel Moldovan, român de 46 de ani, a fost condamnat pe 8 februarie de Tribunalul din Forli la 30 de ani de închisoare prin procedură simplificată, evitând astfel închisoarea pe viaţă.

S-a dispus şi despăgubirea celor doi fii ai cuplului, de 24 şi respectiv 26 de ani, dintre care unul tocmai în acele ore sărbătorea naşterea unui copil. Victima, Monica Moldovan, de 42 de ani, îngrijitoare a unui bătrân de 90 de ani, a fost ucisă pe 27 mai anul trecut în curtea unei locuinţe bifamiliale din Bussecchio.

Femeia trăia în apartamentul din proprietatea familiei bătrânului, cu dizabilităţi, pe care îl îngrijea. La momentul sângerosului episod bătrânul se afla în altă zonă a vilei şi în casă nu era nimeni altcineva. În schimb, românul de 46 dea ani rămăsese în locuinţa pe care cei doi o împărţeau înainte de a divorţa.

După-amiaza s-a dus la vila în care se afla soţia. A sunat şi femeia de 42 de ani i-a deschis. Cei doi s-au înfruntat lângă poarta de la intrare, într-o curte dintre vilă şi o anexă.

În culmea discuţiei bărbatul de 46 de ani a scos un cuţit, năpustindu-se în mod repetat asupra femeii. Ionel şi-a adus de acasă arma crimei, un detaliu care confirmă premeditarea omorului, orbit de furia unei presupuse trădări. Loviturile s-au concentrat în partea superioară, între gât şi piept, fiind aplicate în profunzime şi cu hotărâre, în ciuda dimensiunilor reduse ale cuţitului. Două înjughieri în gât i-au fost fatale femeii.

Ucigaşul a fost cel care a solicitat intervenţia 112 şi a povestit cele întâmplate. Operatorul l-a reţinut la telefon, dând posibilitate unei patrule să ajungă la locul crimei. Aici românul s-a predat militarilor fără a opune rezistenţă.

Paramedicii de la 118 au ajuns când femeia încă era în viaţă. Însă din păcate şi-a dat sufletul în braţele lor câteva minute mai târziu. Când a fost urcată în ambulanţă era deja decedată. Ionel Moldovan a fost interogat, confirmând şi detaliind mărturisirile pe care le-a făcut imediat după arestare. Pe timpul anchetelor, expertul a certificat că ucigaşul era în deplinătatea facultăţilor mintale la momentul comiterii crimei.

Monica trebuia să îngrijească un bătrân de nouăzeci de ani cu dizabilităţi, o muncă ce necesită multă răbdare şi sacrificiu, pe care nu oricine o poate face, astfel că stăpânii casei schimbaseră mai multe persoane în ultimul an. Multe îngrijitoare au renunţat. „Cu această doamnă, în schimb, ne simţeam bine”, explică cutremurat de cele întâmplate stăpânul casei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version