in

Forza Nuova: „Kyenge, întoarce-te în Congo”

Continuă atacurile la adresa noului ministru al Integrării, Cecile Kyenge. Un afiș pe care scria „Kyenge, întoarce-te în Congo”, semnat Forza Nuova, a fost lipit în noaptea de 8 mai pe zidul sediului Partidului Democrat din Macerata.

Forza Nuova, mișcare de extremă-dreaptă, explică într-o notă: „Declarațiile recente ale ministrului (dez)integrării, care s-a lăudat că a ajuns în mod clandestin în Italia elogiind poligamia, o practică împotriva tradiției noastre și care lezează puternic demnitatea femeii, ne fac să afirmăm cea mai totală opoziție a Forza Nuova față de ius soli”.

„Nu se poate vinde cetățenia italiană – continuă Forza Nuova – unor elemente străine culturii noastre, așa cum nu se pot obliga cetățenii să aplaude un model de societate multirasială precum cel din periferia pariziană”. Forza Nuova cere „o revizuire în sens restrictiv a legii Bossi-Fini, procedând la expulzarea imediată a extracomunitarilor care au comis infracțiuni în Italia, pentru ca episoade precum omorul din Livorno comis de un senegalez cu trei decrete de expulzare să nu se mai repete”.

Mario Borghezio (Lega Nord) o insultă pe Cecile Kyenge, ministrul Integrării

Trebuie amintit în numele cui vorbește Forza Nuova. La ultimele alegeri, în toată provincia Macerata, mișcarea condusă de Roberto Fiore a primit mai puțin de o mie de voturi, numai 0,5% din total. În orice caz un rezultat mai bun decât cel obținut la nivel național: 0,3%. Coordonatorul provincial al Forza Nuova la Macerata, Tommaso Golini, este cercetat de procuratură pentru propagandă de idei fondate pe ură rasială, etnică și religioasă în baza legii Mancino împotriva xenofobiei.

Inscripții contra ministrului Integrării au apărut și la Pistoia, pe 10 mai: „Împușcați-l pe ministrul Kyenge și nu pe carabinieri”, urmată de o cruce celtică, și „Ministru Kyenge, cară-te!”, semnate FN.

Boldrini o apară pe Cècile Kyenge: „Insulte nedemne, rasism intolerabil”

Cecile Kyenge a primit declarații de solidaritate din toate partidele. „Cer încetarea actelor de rasism împotriva ministrului Cecile Kyenge. Inscripțiile rușinoase apărute la Pistoia nu sunt un atac la o femeie, ci lovesc din plin valorile Constituției noastre.

Pd este alături de Cecile exprimându-și solidaritatea și afirmând angajamentul împotriva oricărei forme de rasism”, a spus Livia Turco, președintele Forum Immigrazione al PD. Solidaritate și din partea Pdl Toscana. „Instigarea la violență este ea însăși violența, și merită o condamnare fermă din partea tuturor. Inscripțiile apărute la Pistoia sunt din păcate un semn al barbarizării limbajului politic pus în act de ceva timp. Neîmpărtășirea opiniilor manifestate de ministrul Kyenge privind ius soli nu legitimează acțiuni care nu trebuie să aibă cetățenie politică”, a spus coordonatorul regional al Popolo della Liberta’, Massimo Parisi.

Forza Nuova nu își asumă inscripțiile din Pistoia. „Nu avem nicio legătură cu inscripțiile de la Pistoia. Suntem destul de mari și inteligenți ca să știm că mergând contra principiului ius soli producem provocări și provocatori pe care îi cunoaștem bine”, astfel s-a exprimat într-o notă deputatul Roberto Fiore, secretar național al Forza Nuova.

Kyenge: „Eu sunt neagră și o spun cu mândrie”

„Forza Nuova și-a mandatat avocații să introducă acțiune pentru defăimare și calomnie împotriva tuturor celor care orele acestea mânjesc cu noroi bunul nume ale mișcării.” Dar Fiore apără afișul din Macerata: „Kyenge ar trebui să se întoarcă în Congo”, a spus Fiore la emisiunea La Zanzara de la Radio 24. „Nu înțeleg cum a obținut cetățenia – spune Fiore -, în America cererea sa ar fi fost respinsă, pentru că primul act pe care l-a comis a fost acela de a fi clandestină. Nu o consider italiancă și mai mult vine dintr-o familie poligamă cu 38 de frați. Nu este compatibilă cu cultura italiană”.

„Ar trebui să se întoarcă în Congo – mai spune Fiore – să ducă o bătălie împotriva violurilor din acea țară, ea reprezintă Congo, națiunea sa e cea congoleză. Să se ducă să o facă pe Ioana d’Arc acolo”. „Nu sunt îngrijorată” Noul ministru al Integrării, Cecile Kyenge, nu se simte nici terorizată și nici cu atât mai puțin îngrijorată de insultele rasiste a căror țintă a fost încă din ziua numirii sale. Legat de afișul rasist semnat de Forza Nuova apărut la Macerata, Kyenge a explicat: „Îngrijorată? Absolut deloc. Nu sunt aceștia cei care mă vor opri”.

Letta: „Mândri de Kyenge, spunem nu insultelor”

Kyenge a spus că” îmi pare rău că popularitatea mea în afara Italiei a crescut din acest motiv. Aș vrea să mulțumesc acelei părți bune a Italiei și a instituțiilor care au știu să reacționeze și să dea un răspuns”. „Cea care a reacționat – a adăugat ministrul – este Europa pe care eu aș vrea-o, contrară oricărei forme de rasism și discriminare, pentru a reîncepe împreună, cetățeni autohtoni și străini, pentru a lucra pentru o societate în care cetățenii sunt egali în fața legii. Imigrația – a concluzionat – este o resursă. Aceasta este baza pentru demararea unui discurs de integrare„.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Letta: „Mândri de Kyenge, spunem nu insultelor”

A pipăit-o pe nevasta angajatului român, italian condamnat la 5 ani