in

Fură cupru, moare electrocutat în faţa fiului

S-a căţărat în vârful unui stâlp de electricitate dintr-un lan de grâu de la porţile localităţii Carignano, în provincia Torino, însă în timp ce încerca să desprindă cablurile de curent a fost electrocutat de o descărcare electrică de 15.000 de volţi.

Constantin Creţu, de 55 de ani, cetăţean român rezident la Torino, a căzut de la o înălţime de circa 4 metri şi a murit sub ochii fiului de 20 de ani. Un furt de cupru, din noaptea dintre 11 şi 12 mai, s-a încheiat cu o tragedie.

Puţin după miezul nopţii Creţu şi fiul său s-au dus pe câmpurile din regiunea Ponte Po şi au pus ochii pe un stâlp de electricitate situat la doi paşi de societatea de agroturism Cascina Gai. Au urcat cu o scară telescopică în vârful stâlpului, dar ceva a mers prost.

Creţu a încercat să tranşeze cablul greşit şi a fost electrocutat imediat. Fiul a încercat să-i acorde ajutor şi a reuşit să-i târască corpul până la maşină ajungând apoi până la drumul provincial 122.

Imediat după a dat alarma la 118, însă când a sosit ambulanţa pe via Villastellone nu mai era nimic de făcut pentru Creţu. Carabinierii din Carignano au demarat o anchetă şi fiul victimei a fost denunţat pentru tentativă de furt.


Citiți și:

Foggia, încă un român electrocutat mortal la furat cupru: Ivan Cătălin avea 29 de ani

Prinși la furat cabluri de cupru, cartier din Foggia fără lumină

Cerignola, român de 28 de ani mort electrocutat la furat cupru

Încă un român electrocutat mortal la furat cupru, cadavru găsit după cinci luni

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

William Brînză, sub control judiciar și cu averea pusă sub sechestru: „Nu mă simt vinovat, s-ar putea să fie o confuzie”

Român de 49 de ani, ucis de troleibuz la Milano