Menu
in

Ghicitori, rugăciuni şi reţete culinare- pe situl Copiilor ortodocşi români din Italia

De sâmbătă, 4 iunie, copiii din familiile ortodoxe româneşti din Italia au la dispoziţie un site dedicat lor: http://tineriortodocsi.webs.com .Portalul a fost inaugurat de către PS Părinte Episcopo Siluan şi prezentat la Torino, în cadrul celei de-a treia ediţie a “Festivalului Bucuriei”. 

Site-ul Copiilor ortodocşi români din Italia va fi o “platformă deschisă tuturor tinerilor din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei”- în care cei mici vor putea descoperi, împreună cu părinţii, colinde, rugăciuni, ghicitori sau poezii.

Portalul mai cuprinde câteva secţiuni dedicate Vieţilor Sfinţilor, dar şi o Biblie cu ilustraţii, explicată copiilor. Nu lipsesc nici câteva categorii practice: Dicționare, Știri, Forum, Rubrica Nepsis, Bunătăți Culinare şi reţete.

Site-ul a fost realizat prin osteneala Preotului Gelu Porumb și a Preotesei Daniela Porumb de la Parohia Sfinții Mărturisitori din Transilvania din Teramo– se mai arată în comunicatul Episcopiei.

Iată o problemă logică, pe care cei mici sunt invitaţi să o desluşească:

“Intr-o zi, trei calugari, ce mergeau catre satul din apropierea manastirii, au ajuns la marginea unui rau. Cand colo, ce sa vezi? Cum plouase aprig cu cateva zile in urma, apa involburata stricase podul. Ce sa faca acum, cum sa treaca dincolo? Dar nu si-au pierdut nadejdea, ci au spus: "Doamne, ajuta-ne!". Si iata ca rugaciunea nu le-a ramas neascultata, caci pe luciul apei isi facu aparitia o barcuta micuta, cu vasle, in care se gaseau doi copii din sat. Vazandu-i pe cei trei calugari, copiii s-au grabit sa le sara in ajutor. Dar, acum i-acum! Vezi tu, barcuta era prea mica si nu putea duce decat un singur om in toata firea. Nici macar nu se putea urca in barca un calugar si un copil, caci s-ar fi scufundat negresit. Deci barca nu putea duce decat un singur om sau pe cei doi copilasi, atat! Ori, ori!
– Nu ne sunt de nici un ajutor copiii cu barcuta lor, a spus trist calugarul mai tanar. Nici macar nu avem o franghie sa legam barca, s-o tragem de la un mal la altul…
– Nu te grabi, ci judeca de doua ori inainte de a vorbi o data! ii spuse cu blandete calugarul cel mai batran. Eu zic ca Bunul Dumnezeu ne-a ascultat rugaciunea si iata ca ne-a scos din incurcatura. Iti voi arata cum putem trece raul chiar cu acesta barcuta.
Si chiar asa a fost! Acum stai si tu si gandeste-te nitelus: cum au trecut cei trei calugari raul?”

Iată şi răspunsul

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version