in

I-a rupt coastele bătrânei pentru a o face să mănânce, îngrijitoare româncă trimisă în judecată

Pentru a o convinge să mănânce pe bătrâna pe care o asista, o lovea cu pumnii în cap. O lovea cu picioarele pentru a o convinge să se culce şi pentru a o certa când avea nevoie să meargă noaptea la toaletă.

Un lung calvar de rele tratamente pe care ea, Maria Borş, o îngrijitoare româncă de 50 de ani, le-ar fi aplicat asupra unei bătrâne de 95 de ani pe care ar fi trebuit să o îngrijească şi la care îşi găsise de lucru de mai mulţi ani.

Ultimul episod, care a avut loc acum trei ani, a fost cel mai violent: bătrâna a ajuns la spital, cu coastele fracturate, având nevoie de 30 de zile de îngrijiri medicale. Fiii au găsit-o pe bătrână la pat, cu dureri. Bătrâna, care în acel moment nu reuşea nici măcar să se mişte, a povestit totul şi de aici a plecat denunţul rudelor împotriva îngrijitoarei.

Unele semnale de alarmă fuseseră observate dinainte, însă pentru vânătăile şi durerile de picioare ale bunicuţei, îngrijitoarea avea întotdeauna o justificare: ori căzuse din pat, ori se rănise mergând la baie din cauza problemelor de deplasare cu care trebuia să convieţuiască. Totul până la episodul din 2012, când leziunile suferite de bătrână au fost atât de grave încât a trebuit să recurgă la îngrijirile medicilor în spital.

Fiul cel mare a fost primul care a devenit bănuitor văzând câteva vânătăi pe braţele mamei sale. Aceasta din urmă, poate speriată, nu a putut să indice cauza rănilor, apoi încet-încet a ieşit la iveală o realitate dramatică.

Pentru îngrijitoare a început pe 19 ianuarie la tribunalul din Massa (provincia Massa Carrara), în faţa judecătorului Fabrizio Garofalo şi a procurorului Marco Rappelli, procesul pentru vătămare corporală şi rele tratamente: următorul termen de judecată va fi 18 mai, dată la care vor fi audiaţi toţi cei şase martori ai acuzării.

Între timp încă se decide dacă se se dispună audierea bătrânei, parte civilă în proces, direct la domiciliu având în vedere că vârsta şi problemele de sănătate o împiedică să se prezinte la tribunal.

Îngrijitoare româncă ieșită din minți, surprinsă când o bătea pe bătrâna asistată cu capul de cadă

Două românce, arestate pentru că ar fi sustras 80000 de euro de la bătrana asistată

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dolha (PNL): „Ponta a devenit obsedat de românii din afară”

Călin Popescu Tăriceanu: „Votul din străinătate se dă pe un mic şi o bere”