in

“Închiriez apartament, dar numai la români”

70 de metri pătrați, într-o curte din localitatea Desio (provincia Monza e Brianza), la 550 de euro pe lună. Cu o condiție. “Închiriez apartament numai unei familii române”. Anunțul apărut pe garduri și pe stâlpi pe diferite străzi din oraș, în special în zona gării, a atras atenția trecătorilor. Textul este clar și pentru a fi și mai clar este scris atât în italiană cât și în română.

Persoana care a pus afișul a explicat, pentru publicația “Il Cittadino”: “Nu sunt rasist, vreau numai români pentru că intenționez să mă protejez. Am închiriat apartamentul unei familii de italieni, care timp de doi ani nu mi-au plătit. Nu numai. Au distrus casa, au distrus-o literalmente, provocându-mi daune de cel puțin 30.000 de euro”.

Și apoi: “După diferite vicisitudini și după ce am apelat la tribunal, familia italiană a părăsit casa. Acum vreau să mă protejez: închiriez numai românilor, pentru că îi cunosc și știu că se comportă bine. Lor le convine să respecte legile și să fie educați. Nu este în interesul lor să nu respecte regulile: trăiesc într-o țară străină și este mai bine pentru ei să nu aibă probleme cu justiția”

”Italienilor, în schimb, nu le pasă. Și uneori sunt prost educați dacă nu chiar aroganți”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A început minivacanţa de 1 Mai şi Paşti: litoralul şi staţiunile montane, luate cu asalt

Înfrânarea limbii