Menu
in

Întreprinzători la Milano: mai mulți Mohamed decât Giuseppe

Pentru prima dată la Milano numele cel mai răspândit în rândul micilor întreprinderi este străin: Mahomed. Astfel se numesc patronii a aproape 1.600 de firme individuale (3% din total), o cifră care îl doboară pe Giuseppe (oprit la 1.383 de întreprinderi) din vârful clasamentului numelor cele mai „întreprinzătoare” din Milano.

Acest lucru este dezvăluit de un studiu „Lab MiM” de la Camera de Comerț din Milano efectuat pe datele Registrului firmelor referitoare la firmele individuale înființate în cursul lui 2012 și încă active în februarie 2013.

Pe locul al treilea al clasamentului este Marco (1.131 de firme), urmat de unicul nume de femeie prezent printre primele 15 (Maria; 1.095 de firme, – 41 într-un an). Dintre întreprinzătoarele cu numele Maria, 102, circa una din zece este străină. Printre primele 15 nume de întreprinzători, iată-l pentru prima dată și pe Ahmed (615 firme).

Piemonte, criza economică nu s-a ameliorat, angajările românilor au scăzut cu 16,5%

La Milano sunt 34.278 de firme străine (adică întreprinderi cu participație de control și proprietate deținută în proporție de peste 50% de persoane născute în afara Italiei), echivalentul a 12% dintre firmele active.

Ambasadorul României la Roma: Numărul celor care lucrează în condiţii legale în Italia a scăzut

Pe timpul ultimului an procentul lor a crescut cu 7,4% (variație procentuală a totalului). Față de întreprinderile cu patron italian durează în medie mai mult (cu aproape 9 luni mai mult). La nivel sectorial, operează cu precădere în servicii (37,5%, în special restaurante), o treime lucrează în domeniul manufacturier, urmează comerțul și construcțiile. În total angajează aproape 74.000 de persoane, echivalentul a 4% din totalul angajaților din Milano.

Visul italian s-a terminat, plecăm! „După 12 ani de trudă sunt constrâns să urc în trenul spre România”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version