in

Italia, condamnați la câte opt ani de închisoare și despăgubiri de 430.000 de euro, după ce au snopit în bătaie un vecin

Trei români au fost arestați în Italia și condamnați la închisoare pentru o faptă pe care au comis-o în 2016. Ei sunt acuzați de tentativă de omor. Doi dintre ei, Adrian și Valentin Betea, au primit 8 ani de închisoare, iar cel de-al treilea, Alin Florin Betea, doar un an.
Au snopit în bătaie un vecin, Gorancho Georgiev, originar din Macedonia, pentru că acesta ar fi îndrăznit să le atragă atenția pentru grătarele și gălăgia de sub balconul său. Bărbatul este în comă ireversibilă de atunci. Din încăierare s-a ales cu răni mai ușoare și un vecin al macedoneanului, Tony Fidancho.
 
Judecătorul a mai solicitat o compensație provizorie cu executare imediată a 100.000 de euro pentru victimă, 100.000 de euro pentru soție, 30.000 pentru Fidancho, 50.000 pentru fiecare dintre cei 4 copii. La aflarea sentinței, soția victimei s-a declarat nemulțumită: ”Opt ani sunt puțini, soțul meu nu se va mai întoarce niciodată la fiii săi.”
Atacul brutal a avut loc în luna martie 2016, în Castiglione Tinella, în fața copiilor victimei. De atunci, omul a fost spitalizat într-o structură specializată de Marene.
Totul s-a întâmplat chiar în ziua de Paște, sub privirile copiilor bărbatului, care aveau între 7 și 11 ani. În tot acest timp, românii au fost cercetați în libertate, locuind la numai doi pași de familia victimei. Drama a apărut în presă și a șocat Italia, însă identitățile agresorilor și a victimei au fost protejate până la finalul anchetei.
După o petrecere, cei trei l-au provocat pe bărbat și după ce l-au snopit în bătaie, aceștia l-au încuiat în garaj. Copiii bărbatului au privit toată scena de la balcon, însă nu au fost considerați ca martori decât după un reportaj sub anonimat făcut de jurnaliștii italieni, doi ani mai târziu.
https://www.gazetaromaneasca.com/integrare/italia/florenta-gest-de-om-nebun-un-roman-a-luat-la-bataie-bolnavii-prezenti-in-camera-de-garda-a-spitalului-santa-maria-nuova-arestat-de-carabinieri/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Raportul Episcopiei din Italia: iată câte parohii și preoți există, câte botezuri, nunți și înmormântări au fost anul trecut

Brescia, bătrână de 92 de ani, lasă moștenire casa și banii unei românce, după ce a fost abandonată de rude la azil