in

Italia, furau hainele de la Caritas destinate săracilor: doi români, tată și fiu, surprinși cu 500 de saci de marfă

Carabinierii îi reținuseră pe cei doi, de naționalitate română, în iulie la Santa Maria di Sala. Săptămâna trecută au procedat la percheziția domiciliară.

Totul a început în iulie, când carabinierii de la unitatea din Mirano, pe timpul unui serviciu de patrulare, au verificat doi cetățeni români, D.M., de 46 de ani, și fiul D.A.C., de 22, care umblau pe străzile din Santa Maria di Sala la bordul unei furgonete semnalată în mai multe rânduri de rezidenți, întrucât fusese văzută deseori printre containerele pentru colectarea hainelor de dat săracilor.

În acea ocazie, militarii au găsit în vehicul 120 de saci negri cu haine folosite de toate felurile. De la acel control, carabinierii au demarat o anchetă pe timpul căreia au fost strânse importante elemente privind activitatea ilicită desfășurată de români.

La începutul lui noiembrie, odată obținut de la autoritatea judiciară un mandat de percheziție, s-au prezentat la locuința celor doi unde au găsit alți 350 de saci negri, care ocupau bună parte din apartament și debara. Conținutul a fost ulterior recunoscut de responsabilii cooperativei ”Il Griullo”, ca provenind de la containerele prezente în toată provincia Venezia.

Sacii erau aranjați și împărțiți în funcție de conținut: haine în funcție de tipologie, jucării la jucării, la fel accesoriile: totul gata să fie transportat peste frontieră și să fie, foarte probabil, vândut pe tarabele de Crăciun din estul Europei.

Tatăl și fiul au fost duși apoi la cazarmă și, la finalul operațiunilor de rigoare, au fost denunțați pentru infracțiunea de tăinuire în complicitate, întreaga marfă fiind pusă sub sechestru și încredințată organizației caritabile în așteptarea unor verificări suplimentare privind proprietatea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Doru Coliu (PMP): Cabinetul meu parlamentar va fi în Diaspora

Clanul Căldăraș a ocupat parcările din San Donà di Piave: ”Câștigă și 80 de euro pe zi”