Menu
in

Italia în recesiune: Scădere economică de 0,7%

Economia italiană s-a afundat şi mai mult în recesiune în cel de-al doilea trimestru al anului 2012, cu o contracţie de 0,7% din Produsul Intern Brut în raport cu trimestrul precedent, arată primele estimări publicate marţi de institutul de statistică italian Istat, citate de AFP şi preluate de Hotnews.ro.

Afectată puternic de criza datoriei suverane şi de planurile de austeritate luate de guvern în intenţia de a restabili încrederea pieţelor, a treia cea mai mare economie a zonei euro a intrat în recesiune în al patrulea trimestru din 2011, cu un declin al PIB-ului de 0,7%.

Totuşi, scăderea din trimestrul doi a fost mai mică decât cea din trimestrul întâi, când economia a înregistrat un declin de 0,8 procente, însă este peste aşteptările analiştilor.

Faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, PIB-ul a scăzut cu 2,5%.

Pe de altă parte, tot marţi au fost publicate şi cifrele privind activitatea industrială pentru luna iunie, care arată o contracţie a producţiei industriale de 1,4% în raport cu luna anterioară, după ce în mai aceasta se contractase cu 0,8%.

Această scădere a producţiei industriale, un pilon al economiei italiene, este peste estimările economiştilor, care se aşteptau la un declin de 1,2%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version